X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
El Ple aprova una moció en defensa de l'escola catalana

Escola catalanaEl ple de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt va aprovar una moció, consensuada per CiU, PSC, 9Sv i Esquerra-Entesa, en defensa de l’escola catalana atès que el govern de l’Estat espanyol està decidit a emprendre les mesures que siguin necessàries per desvirtuar el nostre model d’immersió lingüística.

Aquesta moció va ser aprovada el passat 20 de desembre per tots els grups que constitueixen el ple de l’Ajuntament, excepte el PP que es va abstenir.

La moció manifesta un rebuig contundent i rotund a l’esborrany de llei que vol aprovar el Ministeri d’Educació representat per José Ignacio Wert i a totes les declaracions i amenaces que professa el govern espanyol envers la nostra llengua. En aquesta línia, la moció assenyala que cal constatar i fer públic el compromís d’aquest consistori amb el model d’escola catalana en llengua i continguts, així com amb tota la comunitat educativa, per tal que continuïn aplicant-lo en el dia a dia tal i com fins ara s’ha fet. 

La moció també preveu donar suport a la Generalitat de Catalunya i a la Conselleria d’Ensenyament en la seva defensa de les competències educatives i en la no aplicació d’una norma injusta, incoherent i conflictiva, i a la comunitat educativa del nostre municipi en tot allò que sigui necessari per a continuar desenvolupant el model d’escola en català als nostres centres.

L’acord de la moció també preveu instar al Govern a continuar aplicant la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), que està en plena consonància amb els principis educatius recollits a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i que és l’eina que garanteix que no se separen els infants per raó de llengua, assolint tots ells el perfecte coneixement del català i del castellà.

Finalment, es traslladaran aquests acords al govern català, al govern espanyol i als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, el Congrés dels Diputats i a les entitats municipalistes.

Moció en defensa de l'escola catalana

Moció en defensa de l'escola catalana

Fitxer: mocio_en_defensa_escola_catalana.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 566.01 kB

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 24.12.2012
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^