www.svmontalt.cat

Trobada gegantera 2013Els Gegants i Capgrossos han tornat a prendre protagonisme a la Festa Major de Sant Vicenç. La Trobada, celebrada avui, ha comptat amb les colles de Sant  Joan de Vilatorrada, Sant Cugat, Arenys de Munt, Lucius Marcus de Mataró, la Barceloneta, Guardavinyes de Mataró, els gegants de l’Escola Sant Jordi i els amfitrions, amb en Bòbul, la Margaridassa, en Toni Sors i els capgrossos, la Minyona, el Dimoni, l’Avi Mariner, l’Avi Pera, el Boig i el Pinxo.

La trobada s’ha iniciat a mig matí, amb la Plantada a la recent remodelada plaça del Poble, una posterior cercavila pels carrers i acabant a la avinguda Toni Sors, on s’han fet les presentacions de les colles amb els seus gegants que han estat rebudes per l’alcalde,  Miquel Àngel Martínez i Camarasa,  i el regidor de Cultura, Amadeu Clofent.

A la Colla de Geganters però, se li ha girat feina. Han estrenat un ball nou, el Ball de Plaça. Aquest ball és una suite de cinc peces que és ballen per la festa dels Bòbuls i les Margaridasses per Carnestoltes, tot i que avui només s’han ballat quatre peces: el Passeig de Dansa, la Farandola, el Ball Pla i la Bolanguera, deixant sense ballar l’Espolsada, que és farà amb una coreografia a part.

La coreografia ha estat creada pel badaloní Xavier Navarro, que ha creat un ball adaptat perquè el santvicentí Pedro Curado, portador invident, pugui realitzar el ball amb el gegantó d’en Toni Sors. Els arranjaments per gralla han estat fets per Jordi Lluch, membre de la colla i director de l’Escola Municipal de Música L’Oriola.

Cicleu AQUÍ per veure les fotos de la Trobada de Gegants i Capgrossos 2013.

Informació i fotografies facilitades per la Colla de Geganters de Sant Vicenç de Montalt.

Publicat el 20.01.2013