X
L'ús de mascareta és obligatori
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
En els últims quatre anys, s'han reduït a la meitat els robatoris a Sant Vicenç


Durant el 2012 la Policia Local va instruir 333 procediments (faltes penals i/o administratives, delictes...). La dada positiva a destacar és que la mitjana resultant és de 55 delictes per cada 1.000 habitants, una xifra que representa un 22,5% menys que la mitjana catalana, establerta en 71 delictes per cada 1.000 habitants.

Agents de la Policia LocalEl cos de la Policia Local, format per 2 caporals, 14 agents, 1 gutzila i 1 auxiliar administrativa, tanca l’exercici del 2012 presentant unes dades satisfactòries sobre l’evolució a la baixa de l’activitat delictiva a Sant Vicenç de Montalt. Així, en els darrers 4 anys, els furts han caigut un 50,71%, passant dels 140 registrats durant el 2008 als 69 del 2012.

Durant el 2012, la Policia Local va rebre 8.827 trucades de veïns, per demanda de serveis, queixes i petició d’informació. D’altra banda, els agents van realitzar 1.200 auxilis a conductors, a persones malaltes i a altres cossos de seguretat, entre altres.

La Seguretat Ciutadana és l’altra de les prioritats del cos. Durant el 2012 van practicar 11 detencions, 215 identificacions, 2 denúncies per consum d'estupefaents a la via pública i 38 intervencions per alteracions de l’ordre públic. A més, es van instruir 60 expedients per incompliment de les ordenances municipals (sorolls, vulneració de la normativa de tinença d’animals o per abocaments incontrolats).

Altres dels serveis habituals són la comprovació d’alarmes (se’n van fer 168 actuacions) i la recollida d’animals de companyia extraviats, atropellats o abandonats a la via pública (80 serveis).

Detenció policialCom a policia administrativa, el cos de seguretat municipal també s’encarrega de tramitar els tancaments de carrers i l’ocupació de la via pública (durant el 2012, hi va haver 83 casos) i denunciar-ne els incompliments de la normativa, ja sigui per manca d’autorització del tancament o per manca de llicència
d’ocupació. S’hi ha d’afegir, com a servei administració, l’elaboració de 681 informes, 227 actes i 438 escrits.

Quant a accidents de trànsit, la Policia Local va actuar en 52 ocasions. Pel que fa a vehicles abandonats, durant el 2012 es van gestionar 21 casos i es van tramitar 28 baixes. L’any passat, el cos municipal també va fer diversos controls de velocitat i d’alcoholèmia.

L’any es va saldar, d’altra banda, amb 4.739 denúncies per infraccions al Reglament General de Circulació. El mes amb més multes va ser l’agost, amb 1.096 casos, seguit del mes de juny, amb 1.000. Així mateix, el 2012 es van immobilitzar i/o retirar un total de 17 vehicles.

La Policia Local també va assumir les tasques de vigilància viària i protecció a les entrades i sortides dels centres escolars durant l’horari escolar, així com les sessions de formació en matèria d’educació viària que reben regularment els alumnes de primària i secundària del municipi.

Càmeres de videovigilànciaL’alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i el regidor de Governació, Amadeu clofent, s’han mostrat satisfets pel resultats obtinguts i assenyalen que “han estat possibles gràcies d’una banda, a la bona estructuració i coordinació del cos, en el qual cadascun dels seus components sap molt bé quin és el seu treball, i d’una altra banda, a la voluntat de l’equip de govern de prioritzar la seguretat dels santvicentins i les santvicentines, dotant a la Policia local de les eines i els equips necessaris perquè puguin desenvolupar la seva tasca en les millors condicions. Prova d’això és la posada en marxa el passat 2012 del circuit de càmeres de videovigilància que és previst que es vagi ampliant amb l’objectiu que la sensació de seguretat augmenti i que el número de delictes continuï disminuint.”


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 04.03.2013
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^