X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
En Patufet arriba a Sant Vicenç!


Aquest matí l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha inaugurat un nou parc infantil a l’avinguda Toni Sors, inspirat en il·lustracions de la ninotaire Pilarín Bayés.

Vegueu aquí totes les imatges de la inauguració.

Inauguració del parc d'en PatufetAquest matí l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha inaugurat un nou parc infantil a l’avinguda Toni Sors. Es tracta d’un parc molt especial, en el qual tots els elements fan referència al conte d’en Patufet i estan inspirats en il·lustracions de la ninotaire Pilarín Bayés.

El parc inclou un tancat de fusta que delimita la zona de jocs infantils i dins del qual s’ha instal·lat un gran panell, signat per la Pilarín, en el qual s’explica el conte d’en Patufet i sis jocs infantil amb elements relacionat amb el conte més popular de la il·lustradora: dos jocs de molla amb els dibuixos d'en Patufet i el Dineret, un tobogan amb el dibuix del Bou, un gronxador amb el dibuix de la Col, un balancí amb el Cistellet i una caseta que és la Botiga.

Els materials que s'utilitzen per als jocs són d'alta qualitat i resistència (fusta tractada, acer inoxidable i HPL) i es fabriquen d'acord a les normatives europees de seguretat EN1176 i EN1177.


Inauguració del parc d'en PatufetEl parc ha estat produït per l’empresa osonenca Entorn Urbà, i forma part d’una sèrie limitada de 50 parcs infantils que tenen un vessant lúdic, artístic i de difusió de la cultura tradicional del nostre país.

La inauguració ha anat a càrrec del president delegat de la Diputació de Barcelona -que ha subvencionat el 50% del cost del parc-, Joaquim Ferrer, acompanyat de l'alcalde, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, del regidor d’Obres i Serveis, Robert Subirón, i del representant de l’empresa Entorn Urbà, Jordi Crous.


Inauguració del parc d'en Patufet

La ninotaire Pilarín Bayés, malgrat no haver pogut assistir a l’acte a causa d’un assumpte familiar, també ha volgut deixar la seva empremta en un dia tan especial per Sant Vicenç, i ho ha fet mitjançant una làmina, on hi ha dibuixat un garrofer, que Jordi Crous ha lliurat a l’alcalde perquè, seguidament, aquest li lliurés a la directora de l’Escola Bressol Municipal Els Garrofers, Gemma Llongarriu.

Inauguració del parc d'en Patufet

L’alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, ha remarcat durant la inauguració que aquest nou parc forma part de les diferents intervencions que l’Ajuntament ve realitzant des de fa quatre anys per tal que l’avinguda Toni Sors i el seu entorn es converteixi en un espai de relacions per als veïns i veïnes. L’alcalde ha animat als santvicentins i les santvicentines a fer servir i gaudir d’aquest parc, perquè juguin els infants i perquè sigui un punt de trobada del poble. A més, ha anunciat que l’Ajuntament està treballant per continuar ampliant i millorant els parcs de la vila amb l’objectiu que aquests espais esdevinguin punts de referència per al poble.

Inauguració del parc d'en PatufetEls nens i nenes que han assistit a la inauguració han estat obsequiats, per part de l’empresa Entorn Urbà, amb barretines i faixes, i així, abillats com el protagonista, han pogut escoltar i veure com la directora de la Biblioteca Municipal La Muntala, Antònia Caño,  amb l’ajut de dos petits voluntaris, escenificava el conte d’en Patufet.

Per acabar la festa s’ha repartit coca i sucs per a tots els assistents.


Sobre la Pilarín
Pilarín Bayés

Nascuda a Vic el 1941, Pilarín Bayés és una de les il·lustradores més populars i prolífiques de Catalunya. Fins avui ha publicat més de 800 llibres (alguns traduïts a vuit idiomes) i ha col·laborat en nombroses publicacions, exposicions i els seus dibuixos s'han aplicat a tot tipus de suports i formats. L'any 1991 la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi. Jordi i el 2011 l'Ajuntament de Vic li va concedir la Medalla d'Or de la ciutat.



OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 23.11.2013
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^