X
Suport teixit productiu local
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sabeu que no està permès donar de menjar als coloms?
L'Ajuntament ha iniciat una campanya per al control de l'alimentació dels coloms urbans

Coloms


Els coloms s'han convertit en part del paisatge urbà del nostre poble, ja que troben fàcilment llocs de refugi on fer els seus nius, així com abundància d'aliment i manca de depredadors naturals.


La disponibilitat d’aliment és el factor que millor explica la presència de coloms en un lloc determinat, i en concret la figura de l’alimentador és la que provoca aquest fet. Els òrgans competents de salut pública indiquen que un excés de població d'aquests animals o una ocupació indeguda en determinats indrets pot originar alguns inconvenients o problemes com la transmissió de diferents malalties, danys en les estructures d'edificacions, al·lèrgies a les persones propenses a tenir-ne per la contaminació que genera la seva presència, etc.


Per tal d’aconseguir una reducció de la disponibilitat d’aliments que tenen els coloms i evitar la sobrepoblació, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt mitjançant la col·laboració de la Diputació de Barcelona ha iniciat la distribució d’un díptic informatiu per explicar i conscienciar als ciutadans, sobretot als alimentadors, dels efectes negatius que ocasiona el donar menjar als coloms.


Tanmateix, en l'ordenança de tinença d'animals es fa referència a l'alimentació d'animals a la via pública en l'article número vint-i-dos, afirmant: "No és permès alimentar de manera general els animals a la via pública, parcs, solars o altres espais similars i a les  portalades, finestres, terrasses i  balcons, especialment aquells que no tenen propietari/a legal conegut, com poden ser gats, gossos, coloms i altres."


En aquest sentit, recordar que l’incompliment de l’ordenança pot comportar multes de 100€ a 400€ .


Coloms

Coloms

Fitxer: COLOMS.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 89,53 kB

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 27.11.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^