X
Distintius residents zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
Portada > Promoció de la vila > Turisme > SVM, Vila Florida
Botó que mostra/amaga menú lateral
Turisme
SVM, Vila Florida



Viles Florides


Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la planta verda. Per al CHOC, l'ornamentació és molt més que propiciar espais agradables es pretén també treballar per millorar la qualitat de vida dels veïns, treballar la consciencia social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental i el desenvolupament de les economies locals a través de l´atractiu del jardins i parcs urbans.


Des del projecte de Viles Florides, es vol posar en valor la riquesa natural i paisatgística del municipi mitjançant el reconeixement públic dels projectes d´enjardinament, mobiliari urbà, espais lúdics, i ornamentació floral que, tant en l'àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.



Una iniciativa oberta a tothom


Viles Florides

El projecte és obert a tothom i poden participar-hi els municipis així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds. En aquest sentit, el Consistori, vol que el municipi esdevingui una vila sostenible i compromesa amb les generacions del futur.

Des de la Regidoria de Turisme es va començar a treballar en aquest projecte a inicis del darrer trimestre del 2017, avui ja és una realitat, Sant Vicenç de Montalt és una Vila Florida. Per quatre punts d'entrada al municipi, aquell que visiti el municipi podrà observar que ha entrat en municipi reconegut com a Vila Florida, i per aquest motiu hi ha instal·lades unes estructures de fusta amb els distintius de pertinença a les Viles Florides.

La Flor d'Honor

Un jurat especialitzat de la CHOC entrega anualment entre una i cinc Flors d'Honor, un distintiu per a les viles florides en el que es valoren elements com el patrimoni vegetal i paisatgístic de la vila, l'impacte visual, la conscienciació social cap a polítiques sostenibles, el desenvolupament d'economies locals a través d'una bona imatge dels parcs i jardins. També tenen en compte, a l'hora de decidir les Flors d'Honor, la relació entre espais verds i habitants del municipi, la diversitat floral, la singularitat dels espais, el seu manteniment, la sostenibilitat i la qualitat dels subministraments vegetals, entre molts altres aspectes.

Dades de contacte

Responsable polític
Mònica Comas  
comasfm@svmontalt.cat

Referent tècnic
Maria José Cucurull
mjcucurull@svmontalt.cat

Ens trobareu a:
C/ Sant Antoni, 13
08394 Sant Vicenç de Montalt

Telèfon: 93 791 05 11
Fax: 93 791 29 61

El nostre horari és:
De dilluns a divendres, de 9:00 a 14:00 h

OAC DE L'AJUNTAMENT

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^