www.svmontalt.cat


Sant Vicenç  amb un total de 10 actuacions se situa entre el 5 municipis de la comarca amb menor nombre de queixes i consultes.

Síndic de Greuges

L’oficina del Síndic de greuges ha fet públic el document de resum de les actuacions dutes a terme durant l’any 2016 al conjunt de Catalunya i sectoritzada per comarques i municipis. En el cas del Maresme, l’any passat es van iniciar un total de 1.142 actuacions, amb 584 queixes i 558 consultes.

En el cas concret de Sant Vicenç, de les 10 actuacions iniciades 5 han estat queixes i 5 consultes, adreçades al Síndic ja sigui per correu electrònic, telèfon o per escrit.

Com es repeteix periòdicament cada any, un equip de l’oficina del Síndic va desplaçar-se el passat 12 d’abril a Sant Vicenç per atendre en persona a la ciutadania o les entitats que senten que alguna administració o gran servei ha vulnerat els seus drets. En aquesta visita van atendre cinc peticions, tres queixes i dues consultes.

Per àrees temàtiques en el conjunt de la comarca del Maresme la majoria de les actuacions són referides a polítiques socials com ara educació, salut, serveis socials i infància i adolescència (387), seguides de les consultes i queixes a les administracions públiques i tributs (234), per temes de consum (229), per polítiques territorials com medi ambient i urbanisme (197), i en l’àmbit de seguretat ciutadana i justícia (58). No es va fer cap actuació d’ofici, quelcom que sí que va succeir en d’altres comarques.



Actuacions Síndic 2016

Publicat el 06.02.2017