Escut de l'Ajuntament de Sant Vicenš de Montalt
Capšalera
capšalera
capšalera
capšalera
capšalera
Zona blava
Lliurament de distintius
POUM
Consulta el POUM
Horari i parades del bus urbÓ
Horari i parades
NotÝcies - Actualitat
PolÝtics, tŔcnics i propietaris sumen esforšos per salvar els boscos del Maresme

Jornada boscos MaresmeLa jornada tŔcnica sobre el canvi climÓtic i els boscos al Maresme que va organitzar el Consell Comarcal el passat divendres 10 de marš, al Centre CÝvic El Gorg va aplegar prop de 150 participants, entre polÝtics, tŔcnics i propietaris de boscos.

La trobada, presidida pel president del Consell Comarcal i alcalde de Sant Vicenš, Miquel └ngel MartÝnez i Camarasa, va comptar amb l’assistŔncia de Josep Pena, director dels Serveis Territorials a Barcelona del departament d’Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentaciˇ,  Joan Aldrufeu, president de la Federaciˇ de les ADF de la comarca,  Josep Canals, president de l’Associaciˇ de Propietaris de Boscos del Maresme i Josep Triadˇ, Conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal. Pel que fa a ponents, hi van intervenir els experts Javier MartÝn Vide, Marc Castellnou, Jorge Javier Heras, Oriol Bassa i MartÝ Boada.

L'objectiu de la jornada era plantejar actuacions i mesures per prevenir els efectes del canvi climÓtic que afectaran els boscos. Els experts van aportar els seus coneixements sobre la propagaciˇ de les plagues, la pŔrdua de producciˇ forestal i els mŔtodes per evitar els incendis forestals i les inundacions, incidint en la necessitat de fer una gestiˇ sostenible de la massa forestal per afrontar amb Ŕxit el canvi climÓtic.


Jornada boscos Maresme     Jornada boscos Maresme

Durant la jornada es va posar sobre la taula l'amenaša d'una plaga com la de l'escarabat Tomicus, que ja s'ha cruspit 800 hectÓrees de bosc a la comarca. Es calcula que el Maresme necessita un miliˇ d'euros per afrontar la neteja de tota la fusta morta escampada per les muntanyes i que representa un polvorÝ en cas d'incendi.

DesprÚs que la Generalitat ja hagi abocat 100.000 euros, ara s'estÓ en espera que l'administraciˇ rebi amb bons ulls la declaraciˇ de les pinedes del Maresme com a zona d'atenciˇ urgent  i aporti mÚs diners.

La fita Ús intensificar les tasques de prevenciˇ davant una massa forestal forša abandonada que estÓ patint els canvis de les condicions climÓtiques, i el Tomicus n'Ús un exemple. Recordar que a la comarca es calcula que hi ha 24 milions d'arbres, la majoria pins, alzines i roures i segons els experts s’haurien de reduir a 20 milions amb uns plans de gestiˇ adequats al nou escenari que reclama grans aclarides de massa forestal.


Informaciˇ publicada el 12 de marš de 2017
Imprimir  | Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Ajuntament de Sant Vicenš de Montalt
Sant Antoni, 13
08394 Sant Vicenš de Montalt
TelŔfon 93 791 05 11 - Fax 93 791 29 61

Amb el suport de:
Diputaciˇ de Barcelona