X
Campanya de donació de sang i plasma
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç premia el reciclatge amb descomptes en la taxa d'escombraries


Més de 600 famílies del municipi han aconseguit rebaixes del rebut de les escombraries en funció del número de vegades que han utilitzat les deixalleries fixa i mòbil de Les 3 Viles.

Deixalleria 3 Viles


Els descomptes en la taxa d'escombraries que ve aplicant l'Ajuntament de Sant Vicenç en els darrers anys continuen donant fruits i enguany 645 famílies pagaran més barat el rebut de les escombraries.

Un cop analitzades les dades relatives a l'any 2017, la Regidoria de Medi Ambient es mostra satisfeta pels resultats assolits, ja que prop de 1.000 llars santvicentines van fer ús de les deixalleries -fixa i mòbil-. Després d'aplicar el barem que gradua les bonificacions segons els número de viatges realitzats per cada usuari, 645 domicilis del municipi pagaran més barat el rebut de la taxa d'escombraries d’enguany, en haver realitzat com a mínim 5 visites durant l'any 2017. Els descomptes per aquest concepte poden arribar fins als 25% del preu del rebut.

Aportacions registrades al 2017

  • 59 habitatges: 25 aportacions
  • 58 habitatges: 15 aportacions
  • 142 habitatges: 10 aportacions
  • 386 habitatges: 5 aportacions Deixalleries

Tanmateix, un total de 8 famílies també gaudiran de bonificacions per realitzar compostatge casolà de restes orgàniques i vegetals amb compostadors que l'Ajuntament cedeix de manera gratuïta a les persones interessades. En aquest cas els descomptes oscil•len entre els 10 i els 25 euros depenent del tipus de compostador.

En quant a les bonificacions del 100% de la taxa a les quals es poden acollir les persones que acrediten que els ingressos familiars no superen l'import del salari mínim interprofessional, són 2 els domicilis que han quedat exempts del pagament del rebut de la brossa.

Recordar que les deixalleries suposen l'últim esglaó en la participació dels ciutadans pel que fa a la correcta gestió d’aquells residus especials, com les pintures, els dissolvents, els mobles, les restes de poda o els electrodomèstics, que no es poden llençar als contenidors. Per aquest motiu, incentivar l'ús de les deixalleries és una de les prioritats de la Regidoria de Medi Ambient.

Si encara no disposeu de la targeta gratuïta d'usuari de la deixalleria, només cal que la demaneu a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà.Tarja deixalleria

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 07.05.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^