Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç de Montalt ja és Vila Florida
Uns cartells de fusta acrediten el municipi com a Vila Florida, a les entrades i sortides del municipi


Sant Vicenç s'incorpora al moviment de Viles Florides, que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l'enjardinament i millora dels espais verds. D'aquesta manera, Sant Vicenç se suma als prop de 130 pobles de tot Catalunya que formen part d'aquesta distinció.

Vila Florida


Sant Vicenç de Montalt ja és Vila Florida, un projecte que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), i que vol posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. El projecte reivindica la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a través de l’atractiu del parcs i jardins.

La Regidoria de Turisme va començar a treballar en aquest projecte a finals del 2017 i avui ja és una realitat, després que el passat mes d’abril un jurat especialitzat visités el municipi per valorar i atorgar la distinció de Vila Florida. Unes cartells de fusta acrediten Sant Vicenç de Montalt com a Vila Florida, a les entrades i sortides del municipi.

Ara caldrà esperar fins el proper 5 d’octubre per saber quina nota ha obtingut Sant Vicenç. Serà a Vila-seca, durant la celebració del certamen anual on les millors Viles Florides reben les Flors d'Honor –n’hi ha d’una a cinc–, el distintiu que certifica la seva tasca.


Vila FloridaEls aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.


Vila FloridaA banda de les Viles Florides, el projecte pretén la participació i la implicació i per això que es promouen guardons en altres categories als que hi pot optar qualsevol persona, entitat, col·lectiu o empresa.
Així, existeixen també els reconeixements als Espais Públics Florits: destinats a associacions de veïns de barris o carrers de pobles i ciutats que promouen l’art floral al seu entorn més proper; els Col·lectius Florits: que apleguen entitats educatives, formatives o del tercer sector que treballen per a la conservació i difusió del patrimoni vegetal; els Racons Florits: per al reconeixement d’empreses del sector privat amb sensibilitat ambiental i paisatgística, i les Llars Florides: pensat per a les persones que tenen cura dels seus balcons, terrasses o jardins.

El Maresme, amb la incorporació de Sant Vicenç de Montalt, ja compta amb un total de 18 municipis reconeguts com a Vila Florida, i es consolida com la comarca amb més Viles Florides de Catalunya.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 13.05.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^