X
Activitats Carnaval 2020
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Posem en valor el nostre patrimoni històric
La Regidoria d Cultura impulsa noves iniciatives per difondre la història de Sant Vicenç


Divendres 25 de maig, a les 19.30h,  el Centre Cívic El Gorg acollirà una xerrada sobre les ambaixades al Maresme durant la Guerra Civil Espanyola.

Xerrada fons històric


En el marc estratègic de promoure Sant Vicenç de Montalt i difondre el seu patrimoni històric, l'Ajuntament ha volgut aprofitar la cessió en custòdia del seus fons documental a l'Arxiu Comarcal del Maresme per posar en marxa noves iniciatives i impulsar accions que permetin donar a conèixer la història del municipi i acostar la cultura a la ciutadania.

La Regidoria de Cultura i la Biblioteca Municipal La Muntala fa mesos que treballen en la difusió d’aquest fons documental, que condensa la història de Sant Vicenç de Montalt, un municipi de tradició agrària que es desenvolupà als turons de Llavaneres, entorn de l’església de Sant Vicenç i a recer de les incursions de pirates i corsaris.

Fins al moment, s’han organitzat dues exposicions, una de documents i una altra sobre les cases del passeig del Marquès de Casa Riera, que va anar acompanyada d'una xerrada i una visita guiada pel passeig, a càrrec de l’arquitecte Lluís Grau, que va comptar amb la participació d’una vuitantena de persones.

AmbaixadesEn aquest sentit, el proper divendres 25 de maig, a les 19.30h, el Centre Cívic El Gorg acollirà una xerrada sobre la presència de les ambaixades al Maresme durant la Guerra Civil Espanyola. La conferència anirà a càrrec del Dr. Jordi Sellarés, professor de Dret Internacional Públic d’ESADE i de la UB. La vicecònsol britànica a Barcelona, Annabelle Sproat, ha estat convidada a presentar l’acte públic obert a tota la ciutadania.

Tanmateix, entre les actuacions de difusió que s’han dut a terme, cal destacar també el haver posat a l’abast de la ciutadania, a través del portal 'Arxius en línia' del Departament de Cultura de la Generalitat, prop d'un centenar de 79 volums amb els llibres d'actes de les sessions de Ple de l’Ajuntament, de la Junta Municipal i de la Comissió Municipal Permanent, entre d'altres, que comprenen un abast cronològic que va de l’any 1853 fins a 1961.

A més, actualment s’està valorant amb l’Arxiu Comarcal del Maresme la publicació d’un llibre sobre el patrimoni històric.Conferència ambaixades

Conferència ambaixades

Fitxer: conferencia_ambaixades.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 123,15 kB

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 13.05.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^