X
Informació sobre les zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament externalitzarà part de la poda de l'arbrat municipal
La campanya de poda afectarà enguany 2.274 arbres de 48 espècies diferents


La voluntat de l’Ajuntament és externalitzar una part dels treballs, mitjançant la contractació de professionals del municipi. 


Campanya poda 2018-2019Des d’aquest mes d’octubre i fins al proper mes de març, l’arbrat municipal serà objecte dels treballs de poda anuals que es duen a terme per aquestes dates. Aquest any, la Regidoria d’Obres i Serveis ha iniciat la campanya de poda amb recursos propis, assumint la brigada municipal les feines d’esporga. Tanmateix, la voluntat de l’Ajuntament és externalitzar una part dels treballs, mitjançant la contractació de professionals del municipi.


Segons explica l’alcalde, javier Sandoval, els serveis municipals “estan cada cop més sobrecarregats de feina i cal un reforç que ajudi a optimitzar i reforçar aquelles tasques que requereixen un seguiment més acurat”. L’alcalde també ha remarcat que l’externalització d’una part dels treballs de poda “ens permetrà disposar de més recursos humans i materials per a respondre a les necessitats de manteniment diari dels parcs i zones verdes del poble”.


Enguany, en total seran 2.274 arbres de 48 espècies diferents, sobre els que s’actuarà seguint el pla de poda del què es disposa amb la voluntat d’aplicar criteris de sostenibilitat i racionalitat. Aquesta poda inclou tot l’arbrat dels parcs, jardins i carrers del municipi. L’actuació incidirà en espècies tan variades com els plàtans, els pins pinyoners, les alzines, les acàcies, les moreres o els til·lers.


Aquesta planificació permet allargar la vida de l’arbrat, reduir l’efecte i els danys de malalties i plagues, i per tant minimitzar els tractaments fitosanitaris. El tipus de poda es realitza segons el tipus d’espècie i el lloc on es troben ubicats. Així, els arbres viaris propers a les cases es tracten amb esporgues amb brocada i reducció, mentre que els situats en zones verdes, parcs o escoles, on poden créixer amb suficient espai, s’efectua una poda de neteja i formació reconduint-los d’una manera més natural.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 16.11.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^