www.svmontalt.cat
Es preveu construir uns 50 habitatges de preu assequible, dels quals una quinzena seran de lloguer


Amb aquestes noves promocions, el govern municipal vol facilitar l'accés dels veïns i les veïnes a un habitatge assequible, especialment als joves de 18 a 30 anys, que són un 12 % del total de la població.

Habitatge social


Els treballs d'elaboració del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) han posat de manifest la paràlisi urbanística i els desequilibris existents en l'oferta d'habitatge, majoritàriament unifamiliar. Davant la creixent demanda d'immobles a un preu assequible, les dificultats per a disposar de sòl adequat i el llarg termini de tramitació del POUM, l'Ajuntament de Sant Vicenç té previst aprovar modificacions puntuals del planejament que permetin construir nous habitatges públics; concretament, es preveu que siguin al voltant de 50, dels quals una quinzena seran de lloguer social i la resta, de compra. Es construiran en sectors de sòl urbà situats de forma estratègica en diversos punts del municipi: dos a l'entorn del nucli antic i l'Eixample est i els altres dos a la part baixa del poble (vegeu-ne els plànols).



Habitatge social


La construcció d'aquests habitatges anirà acompanyada de nous espais lliures i la urbanització de nous vials. Les noves actuacions tindran l'obligació de destinar el 30 % del sostre residencial a algun dels règims de protecció establerts per la legislació vigent. Així mateix, es preveu fer canvis en el planejament actual que permetin la creació de sòl per a habitatge de lloguer social.


L'última promoció de 24 habitatges socials que es va fer a Sant Vicenç va ser l'any 1998. Amb aquestes noves promocions, el govern municipal vol facilitar l'accés dels veïns i les veïnes a un habitatge assequible, especialment als joves de 18 a 30 anys, que són un 12 % del total de la població.

Publicat el 31.03.2019