www.svmontalt.cat
El Banc de Sang i Teixits instal·larà una unitat mòbil de 10 a 14 h al Casal de la Gent Gran


L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt obsequiarà a les persones donants amb l'esmorzar i un val d'un dia per gaudir de manera gratuïta de la Piscina Municipal.

Campanya donació sang


Diumenge 14 de juliol
 una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits es desplaçarà fins a Sant Vicenç de Montalt per tal que tothom que ho desitgi pugui donar sang i plasma. La unitat mòbil estarà ubicada al Casal de la Gent Gran (Centre Cívic El Gorg) de 10 a 14 h, i podran donar sang totes aquelles persones que siguin majors d’edat i pesin com a mínim 50 kg. Cal recordar, a més, que donar sang és totalment indolor i que per fer-ho no cal estar en dejú.

Des del Banc de Sang i Teixits alerten que cada dia es necessiten 1.000 donacions per garantir que tothom tingui sang quan en necessita, ja sigui per a intervencions quirúrgiques, per a tractaments oncològics, per a trasplantaments o en cas d’accidents greus. De fet, una de cada deu persones que entren a un hospital necessita sang, i amb cada donació de sang pots ajudar fins a tres malalts diferents.


En el cas que vulgueu donar plasma, caldrà que reserveu torn prèviament trucant al 93 557 36 30 o a través del mail plasma@bst.cat. En principi, tothom qui pot donar sang també pot donar plasma, però com que es tracta d’un procés una mica més llarg, d'uns 45 minuts, és necessari programar-ho.

A Catalunya es necessita el doble de plasma del que es recull actualment i això vol dir que calen 10.000 donants. Per ser donant de plasma són necessaris els mateixos requisits que per ser donant de sang: tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, trobar-se bé de salut i no haver donat sang en els darrers dos mesos.

La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) i l’Associació de Donants de Sang del Maresme, compta amb la col·laboració de la Regidoria de Sanitat, Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i l’Associació de Gent Gran Els Xurravins.

+ Info sobre la donació de sang en aquest ENLLAÇ 

Cliqueu AQUÍ per saber més sobre la donació de plasma 

Us hi esperem! Gràcies!


Donació de sang

Publicat el 01.07.2019