X
Activitats Carnaval 2020
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Informació a la ciutadania sobre els tractaments amb productes fitosanitaris

AltaveuL'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, mitjançant la Regidoria de Medi Ambient,  duu a terme la senyalització de les zones amb vegetació que és objecte de tractament per al control de plagues, d'acord amb el que estableix la normativa actual derivada del Reial decret 1311/2012, i d'acord amb la Directiva 2009/128/CE del Parlament Europeu, que fixa l'obligatorietat de senyalitzar la realització de tractaments fitosanitaris en la vegetació ubicada a la via pública.

Els productes fitosanitaris que es fan servir per les empreses contractades i pels operaris de la Brigada Municipal de Servei, disposen de la corresponent autorització emesa pel Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación.  Es tracta de productes específics que s’utilitzen contra herbàcies extensives i intensives en voreres, camins, vies fèrries, xarxes de serveis i solars, i que no requereixen termini de seguretat.

En els parcs infantils i zones esportives es realitzen tractaments mecànics (desbrossament de males herbes, instal•lació de collarins contra la processionària...) Per controlar i combatre determinats tipus de plagues, també es realitzen tractaments d’endoteràpia i de control biològic.


Les empreses que realitzen els tractaments fitosanitaris estan inscrites al Registro Oficial de Establecimientos y Servicios Plaguicidas, Decret 149/1997, de la Generalitat de Catalunya, (DOGC 23/6/97), Ordre del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación (MAPA), de 24 de febrer de 1993 (BOE 4/3/93), així com al Registro Oficial de Productors i Operadors (ROPO), Reial Decret 1311/2012 del 14 de setembre.  D’altra banda, els operaris que realitzen els tractaments disposen de la formació corresponent i prenen les mesures de seguretat especificades a la fitxa de cada producte.


Tot seguit, us informem dels productes que es fan servir pels tractaments fitosanitaris:

  • Decis Portech: número autorització 23545
  • Eminent: número autorització  18670
  • Glimur Green:  número autorització  25401
  • Vertimec (tractaments d’endoteràpia): número autorització  16784
OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 08.08.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^