X
Concerts Festa Major SVM 2020
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
El Centre Cívic El Gorg acull l'exposició Marviva
Es pot visitar fins al proper 13 de setembre

Exposició MarViva


Fins al proper divendres 13 de setembre es pots visitar l'exposició Marviva al Centre Cívic El Gorg. Una exhibició organitzada per la Regidoria de Medi Ambient amb la col·laboració de l'Agència de Residus de Catalunya que té com a objectiu aprofundir i sensibilitzar en el coneixement de la tipologia de residus que conformen les escombraries marines i la millora de la gestió d'aquests residus. L’horari de visites de l’exposició és de dilluns a divendres de 10 del matí a 10 de la nit.


Cada any s'aboquen enormes quantitats de residus al mar Mediterrani. És per això que l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt s'uneix a aquest projecte que anima a tothom a participar per reduir l'impacte de les deixalles sobre la fauna marina, que van des de la ingestió i el possible efecte toxicològic fins al mal físic directe per estrangulament amb residus plàstics. Amb aquesta mostra es pretén aconseguir aigües més netes amb una millor qualitat evitant riscos per als banyistes. Així mateix, la disminució de brossa marina fa la navegació més segura.


El projecte MARVIVA (de recollida i caracterització de deixalles marines) és una iniciativa que va ser impulsada per l’ARC juntament amb la Confraria de Pescadors del Port de Barcelona i l’Autoritat Portuària de Barcelona. El projecte és possible gràcies a la motivació dels pescadors a participar-hi per a posar sobre la taula el greu problema de les deixalles marines.


El projecte va començar l’octubre de 2015 amb les embarcacions d'arrossegament del Port de Barcelona. L'any 2017 s'hi van sumar 13 ports catalans més, gràcies al conveni, Marviva - Upcycling the Oceans, de col·laboració entre l’Agència de Residus de Catalunya, Ecoembes, la Fundació Ecoalf, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ports de la Generalitat i la Federació Catalana de Confraries de Pescadors, de mesures de lluita contra les deixalles marines.


Exposició Marviva

Exposició Marviva

Fitxer: exposicio_marviva.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 920,44 kB


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 03.09.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^