X
Informació sobre les zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament adquireix disset dispositius de primers auxilis contra l'ennuegament

Dispositiu antiennuegament


L'Àrea de Sanitat de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt duu a terme una nova iniciativa que pot salvar vides. Es tracta de l’adquisició de 17 dispositius de primers auxilis contra l’ennuegament que es distribuiran entre els edificis municipals, els centres educatius i els vehicles de la Policia Local. Aquests aparells es denominen Dechocker i són vàlids tant per a infants com per a adults. Funcionen com una xeringa i tenen incorporada una mascareta que cobreix boca i nas. El cos que quedi travessat a la gola o vies respiratòries s’extreu per succió.


Dels 17 dispositius, 5 estan destinats a socórrer persones majors de 12 anys, 7  a infants de 5 a 12 anys i 5 més a criatures d’1 a 5 anys. L’actuació ha tingut un cost de 2.309,53 € i el seu objectiu és evitar una de les principals causes de mort accidental.

Les situacions d’ennuegament es resolen de manera habitual sense complicacions, però en alguns casos poden revestir gravetat, especialment en infants i gent gran. Per això instruments com el Dechocker poden ser molt útils per a evitar conseqüències de gravetat. L’aparell està pensat com a una primera intervenció abans no arribin els equips mèdics i també els poden adquirir de manera individual els particulars.


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 07.10.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^