X
Informació sobre les zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Les obres de la torre de guaita del parc dels Germans Gabrielistes avancen a bon ritme
A més de les obres a la torre, també s'estan construint uns lavabos públics


La torre de guaita data del S. XVIII i és l’últim vestigi de la masia, ja desapareguda, que havia acollit la casa convent dels Germans Gabrielistes.

Obres torre de guaita

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ja ha iniciat les obres de restauració de la torre de guaita del parc del Germans Gabrielistes amb l’objectiu de recuperar el seu aspecte interior, habilitant-hi una escala per fer-la accessible per a tothom, per convertir-la en un mirador, des d’on es podran veure les vistes del poble i fins al mar. Els treballs van a càrrec de l’empresa l’Arca  i tenen un cost de 109.999 euros que es finançaran en part amb una subvenció de 82.000 euros provinent de la Diputació de Barcelona i la resta a càrrec de l’Ajuntament.


A banda de la restauració de la torre, que inclourà la recuperació de l’últim sostre amb una estructura, paviment i barana de protecció de ferro, la construcció d’una escala semicircular, la substitució de les finestres i balconeres de fusta per vidres de seguretat i el sanejament i impermeabilització de la construcció, també s’està treballant en la construcció d’uns lavabos públics que donaran servei als usuaris de la torre i del parc en general.

La torre de guaita data del S. XVIII i és l’últim vestigi de la masia, ja desapareguda, que havia acollit la casa convent dels Germans Gabrielistes. La torre, de planta circular, va ser restaurada a la dècada dels noranta del segle passat, donant-li un aspecte exterior de construcció més moderna.


Obres torre de guaita

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 07.10.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^