X
Suport teixit productiu local
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç de Montalt realitza aquest mes la neteja d'embornals del municipi
En total s'actuarà sobre 70 embornals i 35 reixes de la xarxa de clavegueram municipal


La mesura, que té un caràcter preventiu, vol garantir el desguàs dels carrers durant els episodis de fortes pluges.

Neteja embornals


L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt està realitzant els treballs de manteniment i neteja dels embornals de tot el municipi amb l'objectiu de garantir la màxima capacitat de la xarxa de clavegueram i el desguàs dels carrers durant els episodis de fortes pluges o tempestes. Amb aquesta actuació es pretenen minimitzar les inundacions provocades per l’acumulació d’aigua a la part superficial dels carrers i evitar les males olors per l’estacionament d’aigües o evitar focus de mosquits.


Els treballs els està portant a terme Sorea, empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües de Sant Vicenç de Montalt, i tenen un cost de 9.791,32 euros. Aquestes tasques tindran una durada aproximada de dues setmanes.


En total s'actuarà sobre 70 embornals i 35 reixes de la xarxa de clavegueram del municipi. L'objectiu és eliminar la brutícia, terra, fulles i papers que s'acumulen en el seu interior i que podrien dificultar la recollida d'aigua els dies de pluja.

Per deixar en el millor estat el funcionament dels embornals la neteja combina els mitjans manuals amb el suport d’un vehicle per a l’aspiració de residus dipositats en la xarxa i la neteja amb aigua a pressió.


No tirar tovalloletes humides al vàter

A banda d'aquestes intervencions municipals, els ciutadans podem contribuir al manteniment de les instal·lacions evitant tirar brutícia en els embornals que provoquin obstruccions i males olors als carrers. En aquest sentit, s’aconsella no utilitzar el WC com a paperera per evitar problemes en el clavegueram i en els processos biològics de depuració. Tampoc s’han de tirar tovalloletes humides al vàter, ja que el material de què estan fetes no es degrada en contacte amb l’aigua. Aquestes tovalloletes s'han de llençar sempre a la fracció de rebuig de les escombraries.


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 09.02.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^