X
Informació sobre les zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt destinarà 150.000 euros a pal·liar els efectes econòmics del coronavirus
Pla de xoc per ajudar les famílies i els establiments tancats pel Coronavirus


En breu s'aprovaran i es publicaran les condicions per a tramitar les sol·licituds d'aquests ajuts extraordinaris que contemplaran ajudes de fins a 1.000 euros per al pagament del lloguer  i de fins a 500 euros per a la compra d'aliments; els ajuts per a fer front a les despeses de subministraments també seran de fins a 500 euros.

Equip de governL'equip de govern de Sant Vicenç de Montalt, juntament amb el seu Consell Assessor, ha preparat un pla de xoc per afrontar els problemes i les contingències derivades del Coronavirus amb una línia econòmica de 150.000 euros destinada a sufragar ajuts i despeses en Serveis Socials i Salut.


Per poder finançar aquestes mesures caldrà una dotació extraordinària de recursos públics, a la qual previsiblement es donarà cobertura amb romanents del superàvit pressupostari de l'any 2019.

La línia econòmica de 150.000 euros es distribuirà en 100.000 euros per a atencions socials, que es destinaran a ajuts econòmics en metàl·lic a persones i famílies perquè puguin fer front a les despeses d'alimentació, lloguer i pagament de rebuts de subministres bàsics -llum, aigua i gas- i 50.000 euros per a productes farmacèutics i material sanitari.


En breu s'aprovaran i es publicaran les condicions per a tramitar les sol·licituds d'aquests ajuts extraordinaris que contemplaran ajudes de fins a 1.000 euros per al pagament del lloguer i de fins a 500 euros per a la compra d'aliments; els ajuts per a fer front a les despeses de subministraments també seran de fins a 500 euros.


A més a més, el govern municipal ha contemplat mesures en matèria fiscal que es tradueixen, d'una banda en la suspensió de les zones blaves fins al 30 de març i, d'una altra banda, en la reducció de la taxa de terrasses per la part proporcional als establiments de restauració. Es pretén que aquesta mesura, juntament amb altres que es puguin implantar, com les reduccions proporcionals de la taxa de residus comercials o la  que abonen els paradistes del mercat ambulant, serveixin per a pal·liar els efectes negatius que durant l'estat d'alarma vigent pot desencadenar sobre el teixit comercial i empresarial local. L'equip de govern, juntament amb el seu Consell Assessor, està estudiant tambè altres beneficifis per als contribuents i els ciutadans com l'ajornament i fraccionament en el pagament dels impostos municipals amb l'ànim d'alleujar les conseqüències que suposarà les economies domèstiques i en les empreses de la localitat.


Una altra mesura econòmica que ja s'ha implantat és la suspensió del cobrament de rebuts dels preus públics que s'apliquen als usuaris sobre altres serveis municipals. En aquest sentit, a l'Escola Bressol Els Garrofers, l'Escola de Música L'Oriola i les escoles de Dansa i Gimnàstica Artística ja s'ha aplicat una paralització dels pagaments mensuals als usuaris i, posteriorment, es procedirà a regularitzar els pagaments en funció dels serveis prestats un cop hagi conclòs l'actual situació provocada pel Coronavirus.

Aquest paquet de mesures econòmiques de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt es complementen amb altres com el reforç dels serveis socials, la brigada, la Policia Municipal, l'atenció telefònica i telemàtica a la ciutadania i els serveis administratius.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 19.03.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^