Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament restringeix els accessos al municipi i s'intensifiquen els controls per a reduir la mobilitat
A partir de dimecres només restaran obertes 4 entrades


Aquesta mesura, a més d’evitar desplaçaments prohibits, també és una forma de donar suport i reforçar la responsabilitat dels veïns i veïnes, que estan complint amb les recomanacions de confinament.

Controls policials

Aquest matí de diumenge, la Policia Local ha començat ha reduir el nombre d’accessos per carretera a la població. El tancament de carrers s’anirà fent de manera progressiva i, a  partir de dimecres, només restaran obertes quatre entrades:  N-II/Passeig dels Pins, Ctra. de Sant Vicenç/N-II, BV-5031 des de Llavaneres i BV-5031 des d’Arenys de Munt. Tanmateix, a les vies obertes hi haurà controls per limitar el desplaçament de persones per motius no justificats.

L’Ajuntament té constància que alguns ciutadans van aprofitar les primers hores de l'estat d'alarma i, també, l’inici dels caps de setmana per instal·lar-s'hi en segones residències. Situació que es pot veure agreujada amb l’ampliació del confinament fins al 9 d’abril a tots els treballadors de sectors no essencials i amb l’arribada de la Setmana Santa. Paga la pena recordar que Sant Vicenç de Montalt té prop de 900 habitatges de segona residència, fet que suposa unes 2.500 persones que en circumstàncies normals accedeixen els caps de setmana, festius i períodes vocacionals al poble.


La mesura té un objectiu clar: evitar l'entrada de persones procedents d'altres municipis, principalment de Barcelona i la seva àrea d’influència, a les seves segones residències. I és que, tot i el decret d'alarma per la pandèmia, encara hi ha qui busca totes les dreceres possibles per saltar-se l'ordre de confinament.

Tanmateix, l'alcalde i regidor de Governació, Javier Sandoval, ha demanat a la Policia Local que incrementin i intensifiquin els controls per evitar aquests desplaçaments prohibits. En aquest sentit, a més dels controls a peu de carrer, també es farà ús de les 80 càmeres instal·lades al terme municipal, 26 de les quals disposen d'un mecanisme de captació de matrícules dels vehicles que circulen pel terme municipal. El nou programari instal·lat en el sistema de vigilància permet creuar les dades de les matrícules empadronades al municipi amb les dels visitants. Així, en el moment que una matrícula no resident aparegui a les càmeres, s'activarà l'alerta perquè la policia pugui fer el seguiment i, si cal, sancionar l'infractor que estarà degudament identificat.


L’alcalde ha manifestat que ‘els santvicentins i santvicentines no tenen res a témer si compleixen els requisits’ i recorda que ‘les persones que estan obligades a desplaçar-se per raons laborals, familiars o personals, caldrà que ho acreditin correctament’.


Sandoval ha volgut remarcar que ‘la millor medicina que tenim en aquests moments per lluitar contra el Covid-19 és quedar-nos a casa, confinar-nos a casa, evitar tots els desplaçaments innecessaris i posposar els que puguem’. 

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 29.03.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^