X
Abonaments Piscina Municipal
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Reducció del 50% del cànon de l'aigua per als mesos d'abril i maig


La reducció s’aplicarà als usuaris domèstics , industrials i d’activitats econòmiques i els ramaders.

Tall aiguaLa Generalitat de Catalunya va aprovar el passat 24 de març el Decret-Llei 8/20, de mesures fiscals per donar suport i liquiditat a les famílies i activitats econòmiques mentre duri la crisi de la Covid-19. Entre d’altres, la proposta de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per reduir el cànon  a la meitat en les factures domèstiques, industrials i de la ramaderia.

Per això, durant el període comprès entre l’1 d’abril i el 31 de maig de 2020, s’aplicarà una reducció en el tipus de gravamen per als diferents usos.

Als usuaris domèstics que ja gaudeixen de la tarifa social del cànon de l’aigua se’ls aplicarà un tipus de gravamen de 0 euros, en tots els trams de consum (fins ara s’aplicava al primer tram o tram de consum bàsic).


Per a la resta d’usuaris domèstics que no gaudeixen de la tarifa social, tindran una reducció universal del 50% del cànon de l’aigua. Els usuaris industrials i d’activitats econòmiques i els ramaders, també pagaran un 50% d’aquest impost.


Amb caràcter general, la reducció del cànon de l’aigua s’aplica a la factura que inclogui la repercussió del cànon corresponent als consums d’aigua efectuats els mesos d’abril i maig de 2020, en la liquidació que emeti directament l’Agència corresponent al mateix període de consum. Si la companyia subministradora factura mensualment o bimestralment el servei, la reducció s’aplica per un període de dos mesos en les factures emeses a partir de l’1 d’abril de 2020.

Per això l’Agència Catalana de l’Aigua, conjuntament amb la resta d’administracions  i els operadors públics i privats dels serveis d’abastament estan treballant perquè la mesura s’apliqui automàticament i universalment sense que els usuaris no hagin de fer cap tràmit per beneficiar-se’n.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 31.03.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^