X
Informació sobre les zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
La UME realitza tasques de desinfecció a les residències Vora Balís i Xanel
L'alcalde va traslladar la petició d'ajut de les direccions de les 2 residència a la Generalitat de Catalunya

Grup UME

La Unitat Militar d'Emergències (UME) ha començat aquest divendres, 3d'abril, a realitzar tasques de desinfecció a Sant Vicenç de Montalt. Els objectius acordats amb l'Ajuntament han estat les dues residències per a la gent gran que han sol·licitat aquest servei. Precisar que, a hores d'ara, no s'han registrat positius a cap dels dos establiments.


La petició de l'alcalde, Javier Sandoval, ha donat els seus fruits amb celeritat i la UME es troba aquest matí procedint a la desinfecció dels edificis de les residències Vora Balís i Xanel.  


A les 9 del matí, l'Ajuntament ha posat a la disposició de l'Exèrcit una patrulla de la Policia Local per a agilitzar l'arribada dels efectius als punts on actuar. L'alcalde, Javier Sandoval, ha rebut a la porta de la residència Vora Balís a l'oficial al comandament del grup de la UME, i l´hi ha agraït als efectius militars la seva presència a Sant Vicenç.
Grup UME
Col·laboració de l'Ajuntament

Les direccions dels dos centres santvicentins van demanar ajuda a l'Ajuntament davant del context d'epidèmia per coronavirus que patim, i que amenaça especialment les residències de gent gran. Tot i que les residències són competència de la Generalitat, l'Ajuntament ha estat al seu costat des de l'inici de la crisi per la Covis-19 i, a més de sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que tramités la presència de la UME, també està donant material de protecció per al personal que hi treballa.  Residència Vora Balís


Continuen les tasques de desinfecció a l'espai públic

Per la seva banda, els equips municipals de la neteja continuaran fent tasques de desinfecció a la via pública amb  una dissolució d'hipoclorit sòdic al 0,1% de concentració. Els principals àmbits d'actuació són la neteja de contenidors de residus municipals a la via pública, el mobiliari urbà i els voltants dels equipaments més utilitzats, és a dir, els sanitaris, comercials, policials i administratius.

Des del passat dilluns, un camió cisterna de 16.000 litres també fa una neteja desinfectant de la calçada i voreres del municipi amb una freqüència de 3 cops a la setmana.


A més, mitjançant l'empresa adjudicatària del servei de control de plagues urbanes, s'estan realitzant desinfeccions dels vehicles de la policia local i de la Brigada Municipal, i dels interiors dels equipaments municipals que continuen oberts o prestant servei a porta tancada. El 27 de març es va realitzar la desinfecció d'aquests equipaments i vehicles  mitjançant una nebulització aèria controlada de desinfectant d'ampli espectre, un tractament que té com a objectiu garantir la seguretat dels treballadors municipals i de les persones assistides.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 03.04.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^