X
Suport teixit productiu local
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Dimecres, 16 de juliol de 2008  -  5 h tarda
Exposició del fotògraf Joan Fontcuberta
Obra del fotògraf Joan FontcubertaJoan Fontcuberta, Premi Nacional de Fotografia (1998), va néixer a Barcelona l´any 1955. Llicenciat en Ciències de la Informació, és professor d´estudis de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i a la Harvard University de Cambridge. Col•labora en diverses publicacions especialitzades en imatge. El 1980 va ser cofundador de la revista Photovision, editada en format bilingüe espanyol i anglès, ocupant el càrrec de cap de redacció.

Com a promotor d´esdeveniments relacionats amb l´art fotogràfic, va organitzar les Jornades Catalanes de Fotografia el 1979 i el 1982 va col•laborar en la constitució de la Primavera Fotogràfica de Barcelona. El 1984, va comissariar l´exposició “Idas y Caos. Vanguardias fotográficas en España 1920-1945”, exhibida a la Biblioteca Nacional de Madrid i a l´International Photography Center de Nova York i més tard “Creación Fotográfica en España 1968-88”. presentada al Musée Cantini de Marsella i al Centre d´Art Santa Mònica de Barcelona. El 1996 va ser nomenat director artístic del Festival Internacional de Fotografia d´Arles.

La seva extensa obra fotogràfica es caracteritza per l´ús d´eines informàtiques en el seu tractament i presentació de manera interactiva amb l´espectador. Com d´altres artistes contemporanis, representa una visió crítica de la realitat, les veritats fotogràfiques, històriques o fictícies a través de la fotografia i el context.

Entre 1985 i 2001, l´obra de Fontcuberta va ser exposada en més d´una trentena de museus i sales d´art d´Europa, Amèrica del Nord i Japó com el Folkwang Museum d´Essen el 1987, el Museu d´Art Modern de Nova York, el 1988, el Museu d´Art Contemporani de Sevilla, el 1989, l´IVAM de València, 1992, la Parco Gallery de Tokyo, 1992, el Museu de Belles Arts de Bilbao, 1995, el Musée de l'Elisée de Lausana, 1999, el MNAC,, 1999, o el Redpath Museum de Montreal, 1999.

La seva obra ha estat adquirida per col•leccions públiques, especialment d´EUA, Alemanya, França, Espanya i Argentina com el Centre Georges Pompidou de París; el Metropolitan Museum of Art i el Museum of Modern Art de Nueva York; el Art Institute de Chicago; el Museum für Kunst und Gewerbe, Hamburgo; l´IVAM. de València i el Museu de Belles Arts de Buenos Aires.

Entre altres distincions, el 1988 Joan Fontcuberta va rebre la medalla David Octavious Hill, atorgada per la Fotografisches Akademie GDL a Alemanya i el 1994 va ser distingit com a Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres pel Ministeri de Cultura de França, en ambdós casos com a reconeixement pel conjunt de la seva activitat fotogràfica. El 1997 l´Arts Council d´Anglaterra li va concedir el The UK Year of Photography and Electronic Image Award. El 1998 va rebre el Premi Nacional de Fotografia, atorgat pel Ministeri de Cultura.

Lloc: Galeria d'art de l'hotel rural "Can Mora de Dalt" (Raval de Font Mitjana, 3)
Durada: De dilluns a diumenge, de 5 de la tarda a 9 del vespre
Ho organitza: Imma Mora, directora de la galeria d'art
Preu: Gratuït
Tipus d'acte: Exposició
OAC DE L'AJUNTAMENT
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^