X
Suport persones vulnerables
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Prop de 1.050 nens i joves tornen a classe

EscolarsPer als més menuts de la casa ja s’han acabat les vacances, i fa dies que ja ho tenen tot a punt per a la tornada a l’escola: els llibres, la motxilla, l’estoig i els colors, les llibretes i ... el despertador. Gairebé sense adonar-nos, haurà passat aquest temps de vacances que els escolars aprofiten per compartir amb família i amics: jocs, viatges, descans, ... I, després de carregar piles, aquest matí ens hem retrobat tots a les escoles per tornar a començar un nou curs escolar.

 

Per a uns representarà iniciar un camí nou en una escola nova. Per a la resta un nou curs, en una escola que ja coneixen, possiblement amb d’altres professors i companys nous. I altra volta, les nostres aules s’han tornat a omplir de vida, de relacions interpersonals entre alumnes, entre alumnes i professors. D’aquesta manera, les escoles recuperen el seu sentit, el seu ser, la seva funció alhora educativa i socialitzadora.

 

El 12 de setembre donem el tret de sortida a un nou curs amb nous projectes, nous reptes i amb les escoles de Sant Vicenç a punt per iniciar el curs amb normalitat després de les millores que s’hi han estat fent aquest estiu per part de la Regidoria d’Ensenyament. Com és habitual en aquestes dates, l’Ajuntament s’encarrega d’arribar allà on no arriba la Generalitat, titular dels centres, i escomet petites obres de manteniment i reparacions diverses que s’han d’anar executant periòdicament com a conseqüència del desgast de les instal·lacions.

 

Obres institutAixí mateix, es fan d’altres intervencions més significatives que contribueixen a millorar notablement les infraestructures escolars i fer més còmodes i pràctics els espais. En aquest sentit, aquest estiu la Generalitat s’ha fet càrrec de l’ampliació de l’institut amb la instal·lació d’un nou mòdul. I per la seva banda, l’Ajuntament també ha assumit un seguit d’obres que cal destacar:

 

  • Canalització i connexió de les aigües pluvials de l’institut a la xarxa general.
  • Asfaltat de la zona d’aparcament ubicada al davant de l’entrada de l’escola Sant Jordi.
  • Adequació d’una zona de la rampa d'accés a l’Escola Bressol Municipal Els Garrofers (les obres s'iniciaran aquesta setmana).

Enguany, les aules de Sant Vicenç acolliran un total de 1.043 nens i nenes, 85 més que el curs passat. D’aquests, 685 corresponen als centres d’educació infantil i primària -280 a l’escola Sant Jordi i 405 a l’escola Sot del Camp-, mentre que seran 274, els alumnes que iniciaran el curs a l’institut. Pel que fa a l’Escola Bressol Municipal Els Garrofers, que ja va iniciar les classes el passat 7 de setembre, hi assistiran 84 infants. En total les matriculacions han augmentat un 8,87% respecte del curs anterior, tot i que es tracta de xifres provisionals, a falta de la possible incorporació de darrera hora de nous alumnes.


 Calendari escolar 2011-2012

  • Inici de curs a les escoles i l’institut: 12 de setembre de 2011
  • Festes locals: 31 d’octubre de 2011 i 30 d’abril i 28 de maig de 2012
  • Festes de lliure disposició: 9 de desembre de 2011 i 20, 21 i 22 de febrer de 2012 (A manca de fixar data per a la 5a de les festes de lliure disposició)
  • Vacances de Nadal: del 23 de desembre de 2011 al 8 de gener de 2012, ambdós inclosos
  • Vacances de Setmana Santa: del 31 de març al 9 d’abril de 2012, ambdós inclosos
  • Fi de curs: 22 de juny de 2012

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 12.09.2011
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^