X
Suport persones vulnerables
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sí, ara i avui, ja podem afirmar que l'institut serà una realitat

Consellera Irene RigauTot i que el passat 4 de novembre va entrar pel registre general de l'Ajuntament un escrit del president, Artur Mas, adreçat a l'alcalde en el qual li comunicava que s'havia desencallat el projecte de construcció del nou institut, aturat pel govern anterior, per manca de pressupost, no ha estat fins aquest mateix matí que, en una reunió mantinguda entre l'alcalde, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i representants del Departament d´Ensenyament, s'ha acabat de tancar un dels aspectes principals de l'acord: com es tirarà endavant el projecte en la seva vessant econòmica.

En aquest sentit, indicar que el Departament d´Ensenyament havia posat sobre la taula un seguit de propostes que ha calgut estudiar amb deteniment per tal que l'opció finalment triada no repercuteixi en cap cas en les arques municipals. Així doncs, ara i avui, un cop acordats tots els punts, ja podem anunciar oficialment que el projecte de construcció del nou centre s'executarà en el curs 2012-2013.

Inauguració institutLa carta del president de la Generalitat ve a donar resposta a un seguit de reunions, converses i escrits, impulsats per l'alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, en els quals posava de manifest, amb el recolzament dels altres tres ajuntaments implicats, la necessitat que les obres de construcció del nou IES s'executessin en el curs 2012-2013.

En el seu escrit, Artur Mas, comparteix la necessitat de preveure la inversió de cara al curs vinent  i fa palès el compromís del govern de la Generalitat, malgrat l'actual conjuntura econòmica, de seguir endavant amb el projecte en el termini previst.

La construcció del nou IES és un tema en el qual l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha vingut treballant, esmerçant molts esforços i afrontant importants inversions, malgrat el difícil context econòmic, d'ençà l'anterior legislatura. Així, el setembre de 2008, l'Ajuntament va cedir el terreny necessari i va formalitzar la instal·lació dels serveis bàsics, aigua, llum, telèfon i clavegueram, i va executar les obres de construcció del Vial del Sot del Camp, en la confiança que el Departament d´Ensenyament, acompliria el seu compromís d'iniciar les obres de manera immediata. És en aquesta confiança que els alumnes de Sant Vicenç i de Caldes es van instal·lar en mòduls del Departament fins que no es disposés del nou centre. Però, a finals de l'any 2010, l'aleshores conseller d´Educació, Ernest Maragall, va anunciar que les noves instal·lacions no es farien “per manca de pressupost” i no en va fixar previsió de futura construcció.

InstitutDavant aquest fet, i atès que el nombre de mòduls provisionals inicials ha anat augmentant cada curs fins a fer-se evident la necessitat del nou centre escolar, l'Ajuntament de Sant Vicenç, amb el recolzament dels altres ajuntaments implicats (Arenys de Mar, Caldes d´Estrac i Sant Andreu de Llavaneres), va sol·licitar a la Generalitat l'agilització en la construcció de l'institut a finals de l'any 2010. Petició que va anar acompanyada d'un seguit d'entrevistes i d'un incessant intercanvi d'escrits entre l'alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i els màxims responsables del Departament d'Educació: consellera, director general de Centres Públics, director dels Serveis Territorials... Entrevistes i reunions que també es van fer extensives a altres persones amb càrrecs de responsabilitat, com el Delegat Territorial del Govern, consellers del govern o el mateix president de la Generalitat de Catalunya.

En tot aquest temps, el govern municipal de Sant Vicenç s'ha mostrat ferm en el seu compromís d'aconseguir la construcció del nou institut i ha treballat i continuarà treballant per tal que l'IES sigui finalment una realitat. En aquest sentit, la carta del president de la Generalitat, en la qual, Artur Mas, a més de mostrar el seu recolzament a la comunitat educativa i a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, anuncia que el projecte s'executarà en el termini previst, és un nou i important pas endavant en el llarg camí, que ens apropa a l'objectiu final: la construcció del nou centre en el curs 2012-2013.

En aquesta comunicació el president Mas, a més de l'anunci referit, assegura compartir el neguit dels pares i del govern municipal pel retard en la construcció del nou IES “especialment pels problemes que pot tenir el correcte funcionament de l'absorció dels alumnes d´ESO i el conseqüent desenvolupament de l'ensenyament”.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 18.11.2011
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^