Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'exposició “Escriure en temps difícils” a la Biblioteca La Muntala

Exposició: Escriure en temps difícilsDes del 21 de gener i fins al 16 de febrer es pot visitar a la Biblioteca Municipal La Muntala  l'exposició Escriure en temps difícils, dedicada a quatre escriptors i intel·lectuals catalans nascuts l'any 1912, que han estat cabdals en la història del pensament i la literatura al nostre país. Es tracta d'Avel·lí Artís Gener “Tísner”, Josep Ferrater Mora, Pere Calders i Joan Sales.

Els quatre tenen en comú -a més de l'any de naixement- el fet d'haver estat educats a les escoles modernes de la Catalunya dels anys 1920 i donats a conèixer al públic lector durant el període de la Generalitat republicana.

Exposició: Escriure en temps difícilsLa mostra que es presenta a La Muntala és itinerant, produïda per la Institució de les Lletres Catalanes i s'estructura en cinc blocs temàtics. Un primer àmbit introductori amb els aspectes històrics i biogràfics comuns dels autors i, tot seguit, quatre blocs dedicats als quatre personatges, en què es presenten els fets més destacats de la seva obra i la seva personalitat.

Després d'assolir una certa projecció intel·lectual durant la República, després de la guerra civil els quatre pensadors van haver d'afrontar moments difícils. Tots quatre van emprendre la continuació de les seves obres i van oferir llibres i un pensament de plena actualitat. Així, l'exposició parla d'Avel·lí Artís-Gener com a artista polifacètic i contador inesgotable d'anècdotes i memòries. S'exposen els principals llibres de contes de Pere Calders, precursor del realisme màgic en l'escenari internacional.

Es fa un perfil de Joan Sales, autor de la primera de les grans novel·les de la postguerra sobre la guerra civil d'èxit internacional: també s'hi descriu la seva activitat com a editor i descobridor d'una bona part dels grans novel·listes del segon terç del segle XX. Finalment, s'explica el pensament de Josep Ferrater Mora, el filòsof català de més projecció internacional del segle passat i les seves reflexions a la recerca dels trets distintius de les formes de vida catalana. La mostra s'il·lustra amb abundant material fotogràfic en què s'assenyalen les obres més interessants dels autors.

HORARIS VISITA EXPOSICIÓ

  • Matins: dimarts, dijous, de 10 a 13:30h, i dissabtes, de 10 a 14h 
  • Tardes: de dilluns a divendres, de 16 a 20:30h
OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 21.01.2013
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^