Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Neix SantVi-Wifi

SantVi WifiAmb la instal·lació d’una torreta de telecomunicacions amb antenes WIMAX a l’entorn del cementiri es dóna per iniciada una nova fase del desenvolupament tecnològic que l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, mitjançant la Regidoria de Noves Tecnologies, està impulsant en els darrers anys.

Aquesta fase forma part d’un projecte molt ambiciós que contemplava el desplegament d’infraestructures de telecomunicacions, la virtualització de servidors, l'estesa de xarxes pròpies de fibra òptica i la instal·lació d’antenes WIMAX-WIFI per donar cobertura a la Xarxa Municipal de Videovigilància que tan bon resultat està donant, i que ens ha portat a ser un referent al país en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) aplicades a la seguretat ciutadana.

VideovigilànciaTot plegat ha estat possible gràcies a l’aposta ferma del govern municipal per l’ús de les TIC com a eina imprescindible de desenvolupament i a la inversió econòmica que s’ha destinat a la implantació de la plataforma física hardware-software, situada al centre de processament de dades (CPD) de l’edifici de l’Ajuntament, que està preparada per absorbir futures necessitats sense haver de fer noves inversions.


InternetTanmateix, de tots es coneguda la deficient qualitat de les línies que les operadores de banda ample (ADSL) estan oferint a diversos indrets del municipi, així com la negativa d’aquestes a invertir per millorar les seves
xarxes, la qual cosa provoca que molts santvicentins tinguin dificultats per accedir a internet, un servei imprescindible per a exercir els seus estudis i/o feina.

És per donar resposta a aquesta mancança que l’Ajuntament de Sant Vicenç ha apostat per implantar una infraestructura de telecomunicacions pròpia.

En aquest sentit, ja s’ha instal·lat una antena emissora al centre de telecomunicacions de Montcabrer i una antena receptora a la teulada de
l’edifici de l'Ajuntament, des d’on s’enviarà el senyal de ràdio a la torreta del cementiri, aprofitant la infraestructura i la base tecnològica existent.

També s’ha previst la instal·lació d’antenes repetidores amb el doble objectiu d’ampliar el radi de cobertura de la Xarxa Municipal de Videovigilància i de dotar de banda ampla les zones que pateixen mancances de servei. Una vegada consolidada aquesta fase del projecte, l’Ajuntament té previst cedir, mitjançant concurs públic, l’explotació d’una part de l’ample de banda a una operadora de telecomunicacions per tal que aquesta pugui oferir els seus serveis als veïns i veïnes que venen patint les greus deficiències del servei actual d’ADSL o a qualsevol persona que ho vulgui contractar.

Av. Toni SorsParal·lelament, l’Ajuntament de Sant Vicenç ha activat la xarxa pública d’Internet SantVi-Wifi a l’AV. Toni Sors. Aquesta és una xarxa pública d’accés bàsic, gratuït i sense fils a Internet.

Per a connectar-s’hi, l’usuari ha de seleccionar la xarxa SantVi-Wifi al seu ordinador portàtil o dispositiu mòbil i, tot seguit, llegir i acceptar les condicions d’ús al seu navegador.

Amb aquesta iniciativa, el consistori ofereix un nou servei d’utilitat a la ciutadania amb l’objectiu de facilitar la connectivitat al món virtual en diferents espais públics. El servei segueix estrictament els paràmetres
que marca la legislació vigent.

S’estan enllestint també els preparatius per oferir properament aquest servei a altres espais urbans, com són el parc dels Germans Gabrielistes i el passeig marítim.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 28.02.2014
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^