www.svmontalt.cat


És ideada per Jordi Cornudella i es podrá visitar fins al 24 d'octubre.

Exposició Gabriel Ferrater



Aquest 2022 es commemora el centenari del naixement del poeta, crític, traductor i lingüista de Reus Gabriel Ferrater. Per aquest motiu, des de la Institució de les Lletres Catalanes s’ha preparat l’exposició itinerant Gabriel Ferrater. Llegir tota la vida. La mostra, ideada per Jordi Cornudella, comissari de l’Any Gabriel Ferrater, i dissenyada per Jordi Romero, es troba aquests dies a la Biblioteca Municipal La Muntala, on romandrà fins al 24 d’octubre.

L’exposició pren el títol d’un fragment d’una carta que Gabriel Ferrater va enviar a la seva mare des d’Hamburg el novembre del 1963: ‘No us cregueu que el meu treball sigui massa matador. Consisteix en llegir més o menys un llibre cada dia, i al capdavall és el que he fet tota la vida’. Amb la lectura com a eix vertebrador, la mostra repassa les diferents etapes vitals i intel·lectuals de l’autor: un resum de la seva vida i la seva relació amb les matemàtiques, l’art, el món editorial, la poesia, la lingüística i la docència.

L'exposició ha estat produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Publicat el 28.09.2022