X
Distintius residents zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Cultura, Festes i Tradicions
Festes


SANT VICENÇ: un esclat de llum, color i tradició


Escudellada popular

Les festes tradicionals, s'insereixen dins l'activitat regular de la població i es projecten d'una manera natural en tot el seu ámbit d'influència. Sant Vicenç de Montalt té dues festes majors: la d´Hivern per Sant Vicenç, el 22 de gener; i la d´Estiu, el 15 d´agost, Mare de Déu de l'Assumpció.

La festa inclou tot un seguit de figures i costums prou significatius, que els santvicentins i santvicentines han conservat al llarg dels anys. Totes les manifestacions pròpies de les festes mediterrànies, en aquest dies, es transformen en un esclat de músiques, balls, danses, focs i colors que es renoven cada vegada amb més entusiasme i sense perdre el sentit de les tradicions. Són uns símbols que demostren la personalitat pròpia d´unes festes que pertanyen al llegat històric i social, que s'ha anat passant de pares a fills.


Concert al Centre CívicPassejada gegantera


Al llarg de l'any, però, a més de celebrar les festes majors, a Sant Vicenç hi ha altres manifestacions festives que han assolit una vitalitat molt espectacular: Diada Nacional de Catalunya, Fira Medieval, Fira d´Artesania, Descarregada d´Antiguitats, Diada de Sant Jordi, Castanyada de Tot Sants, Escudellada Popular, Carnaval, revetlles de Sant Joan, Sant Pere  i Cap d´any, Cavalcada de Reis, etc.


Fira MedievalBalls als Cívic


Cal destacar també, les trobades de puntaires, les ballades de gegants, els festivals de música i tota una sèrie de manifestacions amb un caràcter molt popular i amb la participació directa de les diferents entitats i associacions del municipi.

Per cert, recordeu que des de L´Agenda d´aquesta web, podreu trobar informació de tots els actes que es programen a Sant Vicenç  de Montalt i, si voleu, podeu donar d´alta o afegir una nova convocatòria.

Dades de l'àmbit

Festes

Responsable polític: 

Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

C/ Sant Antoni, 13
08394 Sant Vicenç de Montalt

Telèfon:  93 791 05 11
Fax: 93 791 29 61

El nostre horari és:
De dilluns a divendres: de 9:00 a 14:00h

OAC DE L'AJUNTAMENT

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^