X
Informació sobre les zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Cultura

La CULTURA sense adjectius

Concert a l'EsglésiaL´objectiu de la Regidoria de Cultura és planificar i dur a terme una oferta cultural prou àmplia per satisfer les demandes de la població, donar satisfacció a les necessitats dels diversos sectors del poble, contribuir a vertebrar la societat santvicentina i  posar a l´abast dels convilatans els equipaments culturals municipals.

Aquesta regidoria està oberta, mitjançant la participació ciutadana, als diversos programes que es configuren a partir de les demandes socials, i que s´afegeixen als programes desenvolupats per la mateixa regidoria o per les entitats que conformen el ric entramat associatiu local, i que cada any  programen actes lúdics, festius, taules rodones, cursos i jornades que contribueixen a configurar la rica oferta cultural local, capaç de satisfer els més diversos interessos i sensibilitats.

Fira Medieval

Des de l´Àrea de Cultura s´intenta facilitar l´accés a la cultura de tota la ciutadania. A una cultura sense adjectius, que tant contempla el gaudir de l'espectador com els espais i activitats de creació cultural del poble. És en aquest sentit que té les funcions i els serveis següents:

  • Organitzar, administrar i gestionar els serveis, recursos i activitats culturals de l'Ajuntament.
  • Planificar i dur a terme la programació de les actuacions municipals en matèria cultural.
  • Recepció de l´agenda d´activitats culturals.
  • Dinamització de programes i projectes culturals.
  • Donar una atenció general a les entitats i associacions culturals, les quals poden participar de la programació cultural de Sant Vicenç mitjançant el Consell Sectorial de Cultura.
  • Col·laboració en actes diversos durant tot l´any, oferint equipaments, gestions logístiques, promoció, publicitat, inscripcions, cartells, programes, etc.
  • Seguiment i tramitació de subvencions específiques per a activitats culturals.

Espectacle teatral
Des del Consell Sectorial de Cultura es programen cada any les principals cites amb l´agenda lúdica del municipi: Festa Major de Sant Vicenç, Festa Major d´Estiu, Carnaval, Castanyada, Revetlles de Sant Joan i de Cap d´Any, Cavalcada de Reis… Per cert, recordeu que des de l´agenda d´aquesta web, podreu trobar informació del totes els actes que es programen a Sant Vicenç  i, si voleu, podeu donar d´alta o afegir una nova convocatòria.

Des d´aquestes planes, us proposem fer un tomb pel Museu del Pessebre de Catalunya, singular exposició permanent d´aquest art popular, que recull més d´una seixantena de pessebres dels millors artistes i una extensa col·lecció de figures catalanes, espanyoles i iberoamericanes dels més variats estils i èpoques o pel Centre Cívic El Gorg, complex cultural i lúdic, que acull espectacles de música, teatre, dansa, exposicions, conferències, tallers, cursos... 

Ballada de sardanes


La Regidoria de Cultura treballa conjuntament amb altres regidories, com ara Benestar Social i Educació per contribuir a la normalització lingüística, programant durant l´any cursos de diferents nivells d´aprenentatge del català, així com diverses convocatòries obertes a la participació: fòrums, fires, col·loquis, xerrades, cursos,etc.

Us recomanem aquest enllaç amb www.festes.org, un portal dedicat a donar difusió de les activitats culturals i festives d´arreu del país, i que és fa ressò de les diferents celebracions que es duen a terme a Sant Vicenç.

Dades de la regidoria

Regidoria de Cultura

Regidor: Javier Sandoval
alcaldia@svmontalt.cat

Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

C/ Sant Antoni, 13
08394 Sant Vicenç de Montalt

Telèfon:  93 791 05 11
Fax: 93 791 29 61

El nostre horari és:
De dilluns a divendres: de 9:00 a 14:00h

Àmbits Culturals
Col·lecció de contes amb temàtica santvicentina, editats per l'Ajuntament
Recull històric de programes de Festa Major
OAC DE L'AJUNTAMENT
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^