X
Abonaments temporada piscina municipal 2023
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Finalitza la campanya per augmentar la recollida selectiva de la fracció orgànica a Sant Vicenç de Montalt
Durant aquests darrers 4 mesos, un educador ha realitzat diverses actuacions al municipi per tal d'incentivar la recollida selectiva de la fracció orgànica entre ciutadans i empreses


El 19 d’octubre va finalitzar la campanya 'Tu tens la clau, redueix, reutilitza, recicla!', promoguda per l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, i que fou iniciada el passat 3 d juliol.

Campanya reciclatgeLa recollida selectiva de la fracció orgànica representa actualment un 37 % de la bossa tipus del municipi. És a dir, per cada 10 kg de residus, gairebé 4 kg són de matèria orgànica.

Les actuacions que s’han dut a terme en el marc de la campanya han estat:

  • Informació a les llars (porta a porta): un educador ambiental, amb la seva bicicleta de campanya, ha estat informant a la població a través de visites porta a porta. L’educador entregava material informatiu per fer la separació de residus: un fulletó informatiu i un imant de nevera amb els horaris de recollida. S’ha visitat un total de 1.544 habitatges, malgrat que únicament s’ha trobat i informat al propietari en 728 dels casos. Per assolir aquesta xifra l’educador ha recorregut tot el municipi porta a porta fins a 3 vegades.
  • Punts informatius al mercat i a la platja: amb el muntatge d’un petit stand informatiu, i prèvia realització d’una enquesta, l’educador entregava, de manera gratuïta, un contenidor de 10 litres per a la fracció orgànica, bosses de recollida selectiva per al paper i cartró, envasos lleugers i el vidre, i el material informatiu de suport (fulletó i imant). Amb aquesta actuació, 117 habitatges han rebut nou material per a la segregació de residus a la llar.
  • Visita informativa als grans productors: es van visitar els comerços del municipi per informar els propietaris de les seves obligacions vers el reciclatge i oferir-los bujols o contenidors per fer-ho. S’ha informat un total de 34 establiments del municipi i el 75% d’aquests ha demanat un nou bujol o contenidor per a la segregació de la FORM.
  • Informació a peu de contenidor: en aquesta actuació s’informava als usuaris a peu de contenidor, en el moment de llençar la brossa. Així, l’educador podia resoldre els dubtes que els usuaris poguessin tenir i transmetre informació de bones pràctiques.
  • Seguiment de les àrees d’aportació de residus: l’educador va realitzar el seguiment de les 96 àrees d’aportació del municipi durant dos mesos (1 cop a la setmana). En total, s’han fet 417 seguiments. L’objectiu d’aquesta actuació ha estat detectar punts de millora en el servei. Gràcies a aquesta actuació s’han identificat àrees on caldrà reforçar el servei prestat ja sigui perquè les freqüències són insuficients o ja sigui perquè els contenidors es troben bruts o en mal estat.
  • Tallers a les escoles: s’ha realitzat un total de 7 tallers, sis a l’Escola Sant Jordi i un a l’Escola Sot del Camp. A través d’aquests s’ha fet participar als infants d’una manera lúdica i educativa. Dels tallers realitzats, es destaca el taller de construcció de compostadors amb ampolles de plàstic buides. En total han participat més de 150 alumnes.

Durant aquests dies l’Ajuntament està treballant per acabar d’analitzar i d’interpretar la informació recollida durant la campanya i definir les potencials millores en el servei de recollida de residus municipal.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 09.11.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^