X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç combina tradició i festa per Sant Jordi
AQUÍ  trobareu l'acta amb els noms dels guanyadors dels Jocs Florals 2007 i els comentaris del jurat
A les dotze del migdia del passat 21 d´abril, va esclatar, a la Biblioteca La Muntala, la gran festa dels llibres, les roses, la música, els premis i els reconeixements, que enguany s´ha allargat durant quatre dies, i on els protagonistes han estat els nens, els nois i els adults.

De primer, els més petits van poder gaudir de la narració del conte Els colors de la Natura juguen a fet i amagar. De les aventures que els hi toca viure a la Margarida i el Polit mentre intenten que Sant Vicenç recuperi els colors que li donaven alegria i frescor, se´n parla en aquest llibre, escrit per Ana Teresa Montes,  amb dibuixos a tota plana, plens de vida i de color, obra de Jesús Bordas,  que ha estat editat per l´Ajuntament.

Després d´estar una bona estona pendents de les aventures de la petita Margarida i el seu gos,  va arribar l´hora de presentar la guia de lectura monogràfica El Maresme fa festa que  han publicat les biblioteques públiques del Maresme.  Aquest 2007, la guia ens convida a “fer un volt” per les festes populars. La nostra vila hi és representada a través d´un esdeveniment esportiu ben conegut per tots els santvicentins: la Montaltbike que any rere any organitzen Els Xurribikers. A la guia hi trobareu un escrit de Jordi Cornudella, regidor d´Esports, i unes fotografies, en les que es pot comprovar el caràcter multitudinari d´aquesta festa esportiva. La guia inclou també informació de les biblioteques de la comarca i una selecció bibliogràfica sobre la festa proposada per cada municipi.


Tot seguit, i sense deixar de banda les lletres, va arribar el moment de lliurar els premis dels grups C,D,E i F dels Jocs Florals 2007. Píus Morera, membre del jurat, va fer saber els noms dels guanyadors del concurs literari.

La tarda de dissabte, el Teatre del Centre Cívic va acollir la presentació del documental De l´estació de Caldes al Montalt. L´any 1963, realitzat pel senyor Antoni Buch Esteban. Aquest reportatge, de gran rellevància  i  interès per la història local, ens convida a recordar com era Sant Vicenç quaranta anys enrere: els seus carrers, la seva gent, els seus racons... L´Ajuntament amb l´edició, en format DVD, d´aquest reportatge ha volgut reconèixer, d´una banda, la gran tasca de recerca i creació duta a terme pel senyor Buch, i d´altra, fer arribar la seva obra als principals destinataris de la mateixa: els santvicentins i santvicentines.


Reprenent de nou el fil dels Jocs Florals, us direm que els participants més petits de l´edició d´enguany (grups P, A, B i C), van poder gaudir d´un acte de lliurament de premis particular i ben especial, ja que es va celebrar en un entorn que els hi era molt familiar i conegut: la seva escola. La festa literària de dilluns, 23 d´abril, va començar al Sot del Camp per continuar després al Sant Jordi. Aquest dia, tots els escolars de la vila van tenir premi, ja que l´Ajuntament va lliurar a cada nen un exemplar del conte Els colors de la Natura juguen a fet i amagar.
 
I per arrodonir la jornada festiva de dilluns, els més petits, acompanyats dels seus pares, es van apropar al Centre Cívic per passar una bona estona amb els balls, cançons i rialles de l´espectacle d´animació infantil que ens van oferir la Pecasolta i en Jaume Catà.


Algunes associacions de la vila, com ara Fem Sant Vicenç, Ballpla o l´Ampa del Sot del Camp també van col·laborar a fer més festiva la diada de Sant Jordi tot instal·lant parades de llibres, roses i rosers a la Plaça del Poble, als voltants de la Zona Esportiva-Centre Cívic, a l´escola Sot del Camp i al Passeig Marítim.  Ràdio Santvi tampoc va voler quedar-se al marge de les celebracions i va aprofitar la diada per dedicar “paraules d´amor”, en directe a través de les ones, i per regalar desenes de samarretes i punts de llibre.

L´Escola Municipal de Música L´Oriola va ser l´encarregada d´abaixar el teló d´aquest Sant Jordi 2007 amb un concert que es va celebrar el dimarts 24 d´abril a l´Auditori de l´escola. La música de cinema, interpretada per alumnes de L´Oriola, i les notes del piano de Quim Cornudella van acomiadar Sant Jordi fins l´any vinent.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 27.04.2007
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^