X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Consulteu les bonificacions a l'IBI existents a Sant Vicenç
Des d'aquest any es bonifica l'ús de sistemes d'aprofitament de l'energia solar


Consulteu l’ordenança que regula l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) en aquest  ENLLAÇ 


Plaques fotovoltàiques


L’Ajuntament de  Sant Vicenç de Montalt  recorda algunes de les principals bonificacions i exempcions a l’IBI que disposen els santvicentins i les santvicentines:

Des d'aquest any, els immobles que hagin instal·lat sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol, sense tenir l’obligació legal de fer-ho, podran beneficiar-se d’una bonificació del 50% de la quota íntegra de l’IBI, amb un límit màxim de 500 euros. Es podrà gaudir de la bonificació un màxim de 5 anys. L’aplicació d’aquesta bonificació, resta condicionada a l’autoconsum de l’energia i caldrà que els sistemes disposin de la corresponent homologació per part de l’Administració competent.

Aquesta és una de les modificacions de l’Impost de Béns Immobles aprovades per unanimitat dels 12 regidors i regidores que van assistir al Ple del 25 d’octubre del 2018.

Tanmateix, també es podran sol·licitar, entre d'altres, aquestes bonificacions i/o exempcions a l’IBI:

  • Exempcions:
    • Els immobles urbans, la quota líquida dels quals sigui inferior a 10 euros. 
    • Els Immobles rústics, en el cas que, per a cada subjecte passiu, la quota líquida corresponent a la totalitat de béns rústics posseïts en el municipi sigui inferior a 10 euros.
  • Bonificacions:
    • Del 50%: en la quota de l’impost els immobles que constitueixin l’objecte de l’activitat de les empreses d’urbanització, construcció i promoció immobiliària i no figurin entre els béns del seu immobilitzat. 
    • De fins al 90%: els subjectes passius que d’acord amb la normativa vigent ostentin la condició de titulars de família nombrosa en la data de meritament de l'impost, tindran dret a una bonificació de fins al 90% en la quota íntegra, sempre que l'immoble de què es tracti tingui un valor cadastral inferior a 73.864 euros i constitueixi l'habitatge habitual de la família i d’acord amb l'escalat que recull l’ordenança.


Les sol·licituds de bonificació i/o exempció s'han de presentar a l'Oficina de Gestió i Recaptació de Tributs de la Diputació de Barcelona, ubicada a la planta baixa de l'Ajuntament (C/ Sant Antoni, 13)

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 22.02.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^