C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
El procés participatiu estarà obert a tota la ciutadania implicada o interessada en la conservació de l'espai marí protegit Costes del Maresme. La informació ja es pot trobar a la plataforma Decidim Mataró, a través de la qual també es podran fer arribar les aportacions.
Des de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt us animem a participar-hi.
Davant les costes de Mataró, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt, hi trobem un espai marí de gran interès de conservació, que acull hàbitats que generen ecosistemes d’elevat valor per la biodiversitat. Malauradament aquests hàbitats són molt sensibles a l’activitat humana i existeixen nombrosos impactes que amenacen la seva conservació i la de les espècies que hi habiten.
Aquest espai marí de 2.906,36 hectàrees, anomenat Costes del Maresme, va ser declarat Zona d’Especial Conservació l’any 2014 per la presència de dos Hàbitats d’Interès Comunitari, inclosos en l’Annex I de la Directiva europea Hàbitats (92/43/CEE): els alguers de posidònia i els fons marins rocosos i concrecions biogèniques.
L’Ajuntament de Mataró, amb la col·laboració tècnica i econòmica de la Diputació de Barcelona, i la participació del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’entitat Posidònia 2021, estan treballant en l’elaboració d’un Pla d’acció que promourà la implicació de la ciutadania i els agents locals com a eix fonamental de la gestió d’aquest espai marí, que allotja l’hàbitat natural conegut com l’Alguer de Mataró. L’objectiu és avançar conjuntament en la protecció i divulgació d’aquests ecosistemes, impulsant les actuacions necessàries per respondre a la seva fragilitat.
El Pla d’acció s’elaborarà a partir d’un procés participatiu
El procés participatiu s’estructurarà en dues fases i estarà obert a tota la ciutadania implicada o interessada en la conservació de l’espai marí protegit Costes del Maresme. El calendari previst és el següent:
La informació ja es pot trobar a la plataforma Decidim Mataró, a través de la qual també es podran fer arribar les aportacions.
Font: Ajuntament de Mataró