C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
Sant Vicenç de Montalt és un dels municipis del Maresme amb la taxa més baixa d’atur.
Sant Vicenç comença 2023 amb 27 persones aturades menys que a inicis de 2022. El descens interanual de l’atur al municipi arriba al 6,74% en un any en què només es van registrar increments de la desocupació els mesos de febrer i agost.
Tot i les bones dades, a la nostra vila hi ha 180 persones registrades com a demandants de feina no ocupades; majoritàriament són persones majors de 45 anys que porten inscrites a les oficines d’ocupació més de 12 mesos. Un altre de les característiques de la desocupació és la seva elevada feminització. A més, l’anàlisi que mensualment realitza l’Observatori de desenvolupament local del Consell Comarcal sobre l’evolució de l’atur, mostra que la recuperació de l’ocupació va més lenta entre les dones que entre els homes.
Amb el tancament del mes de desembre, la taxa d’atur registrat a Sant Vicenç es va situar en el 5,92%, més de 3 punts per sota de les mitjanes de la província de Barcelona (9,42%) i de Catalunya (9,13%).
El mapa local del Maresme continua mantenint la seva diversitat amb taxes d’atur que oscil·len entre el 4,83% d’Alella i el 14,76% de Pineda de Mar. Sant Vicenç de Montalt és el quart municipi del Maresme amb la taxa més baixa d’atur.
PROJECTES PER A FOMENTAR L'OCUPACIÓ
Amb la voluntat de reduir l’atur, l’Ajuntament va desplegar durant el 2022 diversos projectes per a fomentar la contractació, orgaitzats amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i la Diputació de Barcelona. D’aquesta manera, s’han arribat a incorporar temporalment onze persones a la plantilla local; concretament, formen part d’àmbits com la brigada municipal; l’administració del consistori o el servei de vigilància de la zona blava.
Així mateix, durant el passat any, l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament ha treballat en iniciatives com el projecte de Treball, Talent i Tecnologia (TTT), a través del qual es fomenta la digitalització de les empreses locals dels àmbits del comerç, la restauració, la sanitat, el turisme i els esports. En el marc d'aquest projecte s’han organitzat 6 cursos destinats per a treballadors/es, que han comptat amb la participació de 45 persones i 11 empreses han rebut assessorament personalitzat. A més, s’han organitzat 17 cursos en el marc del cicle «Forma’t», amb la participació de 65 persones.
D’altra banda, també s’ha dut a terme la iniciativa «Dones en Marxa», un programa formatiu destinat a les dones de més de quaranta anys. Hi van participar 11 dones, la majoria de les quals continuen avançant en la implantació de dos projectes empresarials, un a Sant Vicenç de Montalt i un altre a Sant Andreu de Llavaneres, que veuran la llum al llarg d’aquest 2023.