X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Llum verda als Pressupostos del 2023
Uns comptes públics  sense endeutament dirigits al manteniment i la millora dels serveis


Per tal de potenciar la transparència, els veïns i les veïnes poden consultar el pressupost municipal amb una eina interactiva que a més permet comparar-lo amb els d'exercicis anteriors.

Consulteu el Pressupost Municipal 2023 en aquest   ENLLAÇ  

 

Ple SVM



El pressupost de l’Ajuntament per a l’exercici 2023 ja ha estat aprovat. Durant la sessió del Ple celebrada ahir, 22 de desembre, es va donar llum verda a uns comptes que ascendeixen a 9.027.805 euros, xifra que representa un increment del 2,22% respecte als de l’any passat. Els comptes municipals s’han aprovat amb els vots favorables dels socis de l’Equip de Govern, Junts, Primàries, ERC, 9 SV i els regidors no adscrits, Miquel Rovira i Cristian Garralaga, i en contra de l’oposició conformada per PSC, C’s, i els regidors no adscrits Miquel A. Martínez, Francesc Guillem i Robert Subirón. La Corporació també va aprovar la plantilla orgànica.

En el pressupost que ha rebut el vistiplau del Ple hi apareixen anivellats els estats d’ingressos i de despeses. Quant als ingressos, aproximadament dos terços dels previstos per al 2023 deriven de recursos propis –tributaris o patrimonials–, mentre que el terç restant prové de recursos externs, com per exemple, transferències d’altres administracions.

La partida destinada a despeses del personal pateix un augment del 5,38% respecte a l’any anterior, en resposta als increments de les retribucions del personal avançades per l’Estat. La priorització dels recursos es veu reflectida en l’augment de les partides destinades a Benestar Social, Gestió Energètica, seguretat, els serveis de promoció econòmica, sanitat, l foment de l’ocupació, l’educació i els serveis de promoció social.  Per contra baixen les partides destinades a organització d’esdeveniments.

D'altra banda, les inversions de l'exercici 2023 es concentraran a executar projectes en curs i posar en marxa només alguns projectes singulars. El motiu de la baixada en les inversions amb finançament propi és l’augment de la despesa sumat a la congelació dels tributs, principalment l’impost sobre béns immobles (IBI). Així mateix, també es preveu generar ingressos per a inversions a través del finançament d’altres administracions i de les modificacions pressupostàries corresponents.

Pressupost 2023


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 23.12.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^