Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Nova franja perimetral contra incendis forestals al nucli de Milans del Bosch


L’Ajuntament de Sant vicenç de Montalt ha iniciat aquesta setmana els treballs d’obertura d’una franja perimetral d’incendis al nucli de Milans del Bosch. L’import de l’actuació és de 9.144, 59€ i les feines les realitzarà l’empresa SERFOESMI. Es preu que els treballs s'allarguin dues setmanes aproximadament.


Franges perimetrals


Amb aquesta nova franja, ja seran 6 els nuclis de població que en disposin, tenint en compte que els incendis forestals és un dels de major risc que hi ha al municipi per la seva massa forestal i característiques urbanístiques. Amb aquests treballs s’actuarà en una superfície de 2,43 hectàrees. Actualment hi ha franges perimetrals als nuclis de Supermaresme, El Rocà, la Plana d'en Manent, la Plana de l’Andreu i Coma de Bo.

Aquestes franges tenen la finalitat de ser una zona amb baixa combustibilitat per si hi hagués un escenari d’incendi forestal. En aquest cas es podrien protegir els habitatges i, en cas que el foc es produís a la zona urbana, evitar que s’acabi transformant en un incendi forestal.

Concretament, es considera que la franja de protecció d’incendis consta d’una amplada mínima de 25 metres on cal evitar la continuïtat horitzontal i vertical del combustible; és a dir, evitar el contacte de la part alta dels arbustos amb la part baixa de les capçades dels arbres, i a la vegada evitar el contacte entre si de les capçades dels arbres o dels arbustos.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 19.05.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^