X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç s'adhereix a la 24a Setmana sense fum
"Millor el moviment que no el fum o el vapeig", lema de la campanya d'enguany

Setmana sense fum


L'última setmana de maig coincideixen les celebracions de la Setmana Sense Fum i el Dia Mundial sense Tabac. I és per aquest motiu que des de la Regidoria de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i el CAP s'impulsen accions informatives perquè totes aquelles persones que vulguin deixar de fumar sàpiguen que no estan soles en el procés i que compten amb professionals de primària, tant de Medicina de Família com d'Infermeria, que els donaran les eines i el suport necessaris per aconseguir-ho.

En aquest sentit, el passat 26 de maig es va instal·lar una taula informativa a la zona de Montaltpark on els professionals sanitaris van fer difusió a la comunitat dels avantatges de no fumar amb el suport de tríptics, cartells i altres elements informatius. El Programa d'Atenció Primària Sense Fum, integrat al projecte Suma Salut, és l'encarregat de coordinar aquesta iniciativa.

L’objectiu és promoure conductes saludables, tant per a infants i adolescents, com per a persones adultes, i crear consciència sobre la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac.


Setmana sense Fum


Ajudar en la deshabituació tabàquica de la població fumadora i sensibilitzar respecte dels perills que comporta fumar, sobretot als grups més proclius d'iniciar-se (com el de joves), és un dels eixos d'actuació dels equips d'atenció primària. El darrer any, 1.478 persones han deixat de fumar al Maresme gràcies al suport que han rebut dels seus equips de referència, segons dades recollides per l'Atenció Primària Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut. Les dades es corresponen al període de l'1 d'abril del 2022 al 30 d'abril del 2023.

Setmana sense Fum

Setmana sense Fum

Fitxer: Setmana_sense_fum_2023.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 2.57 MB


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 31.05.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^