Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Eleccions Generals 2023: Vot per correu


Els electors residents a Espanya poden sol·licitar el vot per correu del 30 de maig al 16 de juliol de 2023.

Els electors residents a Espanya poden sol·licitar el vot per correu pels següents canals:

    • Per internet, amb certificat electrònic, a la pàgina web de Correus.
    • Emplenant una sol·licitud en paper disponible en qualsevol oficina de Correus d'Espanya i dirigir-la a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral de la seva província d'inscripció. Els electors han de signar la sol·licitud i comprovar que el funcionari de Correus posa la data i el segell corresponent. Els electors que sol·licitin el vot per correu no poden votar personalment a la mesa electoral.

      També pot emplenar la sol·licitud de vot per correu, sense necessitat d'accés a Cl@ve. L'elector haurà de portar les dues impressions que s'obtenen a l'oficina de Correus.


La Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral, remet a l'elector, entre el 3 i el 16 de juliol, per correu certificat, la documentació necessària perquè pugui emetre el seu vot.

Rebuda la documentació, aquests electors han d'enviar el seu vot a la mesa electoral, per correu certificat, no més tard del 20 de juliol.

Els electors residents a Espanya que es trobin temporalment a l'estranger, una vegada efectuada la convocatòria i que prevegin romandre en aquesta situació fins al dia de la votació, i que desitgin participar en les eleccions, han de figurar inscrits en el Registre de Matrícula Consular com a no residents i demanar la documentació per exercir el seu dret de sufragi des de l'estranger a la corresponent Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral, no més tard del dia 24 de juny. Aquesta sol·licitud s'ha de lliurar personalment a l'Oficina Consular de Carrera o Secció Consular d'Ambaixada (Consolat espanyol més proper a la seva residència a l'estranger).

La Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral remet a l'elector al domicili a l'estranger indicat en la sol·licitud, entre el 27 de juny i el 3 de juliol, per correu certificat, la documentació necessària perquè pugui emetre el seu vot. Aquest termini es pot ampliar fins a l'11 de juliol en el cas d' haver-hi impugnació de candidats.

Un cop hagin rebut la documentació, els electors han d'enviar el seu vot a la mesa electoral, per correu certificat, abans del 19 de juliol.

Els electors residents absents que viuen a l'estranger rebran la documentació per poder votar d'ofici, sense que l'hagin de demanar prèviament, en dues trameses:

  • Primera tramesa, del 17 al 23 de juny, que inclourà dos certificats d'inscripció en el cens electoral, un sobre de votació, un sobre amb la direcció de l'oficina consular, un altre sobre amb la direcció de la Junta Electoral a Espanya, un full informatiu amb les instruccions de com votar que contindrà la relació dels centres habilitats per al dipòsit del vot en urna.
  • Segon enviament, del 28 de juny al 2 de juliol si no hi ha impugnació de candidats i no més tard del 8 de juliol si n'hi ha, amb les paperetes oficials de les candidatures proclamades.

A més, les paperetes de cada circumscripció es podran descarregar accedint a https://www.ine.es/descarga_candidaturas_elecciones_23-07-2023.

L'elector, un cop disposi de tota la documentació necessària, podrà votar de dues formes:

  • Per correu al Consolat o Ambaixada del 27 de juny al 18 de juliol.
  • Dipositant el seu vot en urna en els centres habilitats que se citen en el full d' instruccions, del 15 al 20 de juliol.

Important: No enviï el seu vot directament a la Junta Electoral a Espanya ja que seran considerats vots nuls els que no hagin estat rebuts a través dels corresponents consolats.

Els electors residents absents que viuen a l'estranger, que es trobin temporalment a Espanya, poden sol·licitar el vot per correu per internet a la pàgina web de Correus i també a qualsevol oficina de Correus del 30 de maig al 13 de juliol de 2023. La Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral trametrà del 3 al 16 de juliol la documentació necessària perquè puguin votar.

Un cop hagin rebut la documentació, aquests electors han d'enviar el seu vot a la Junta Electoral Provincial, per correu certificat, abans del 20 de juliol.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 30.05.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^