X
Correllengua 2023
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
A l'estiu no tot s'hi val, prou agressions!


'A l'estiu no tot s'hi val. Prou agressions' és el missatge de la campanya inpulsada per les regidories d'Igualtat i Comerç  de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, amb l'objectiu que tothom pugui gaudir del temps d'oci, de les festes i de l'espai públic d'una manera saludable, segura i lliure d'agressions.  Aquesta campanya, recolza, entre d’altres, la campanya 'No en passem ni una', realitzada per la Generalitat de Catalunya, l’any 2019, la qual va anar acompanyada de l’aprovació del Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci de la Generalitat de Catalunya.
Amb el missatge ‘A l'estiu no tot s'hi val. Prou agressions!' es pretén sensibilitzar i aconseguir una major corresponsabilitat social en l'abordatge de les agressions sexistes, enteses com aquelles conductes exercides sobre una persona per motius de gènere, orientació sexual o aspecte físic en relació als estàndards estètics.

La iniciativa té per objectiu que es deixi de normalitzar comportaments i maneres de fer justificades per creences masclistes. Per altra banda, la campanya facilita informació sobre el protocol a seguir (què fer i on adreçar-se), tant si s'és víctima d'una agressió sexual o testimoni, posant èmfasi en l'atenció i la protecció a les víctimes.

La campanya s'adreça a les persones agredides i la col·lectivitat, i és en aquest sentit que s'interpel·la directament als establiments del poble perquè s'integrin a la xarxa d’atenció i suport a les dones que pateixen violència masclista. La iniciativa pretén que els establiments locals siguin Espais segurs i de confiança per les dones que puguin patir algun tipus de violència i on se les pugui ajudar, guiar i acompanyar. En aquests espais, es podrà informar i assessorar a les dones dels serveis especialitzats on poden ser ateses per rebre l’ajuda necessària. Els establiments s’identificaran amb un adhesiu d’espai segur i disposaran de díptics informatius amb els recursos disponibles a les persones que necessitin atenció. 

 FORMULARI d'adhesió a la campanya

  GUIA DE BONES PRÀCTIQUES PER UN ESPAI PÚBLIC, D’OCI I FESTIU LLIURES DE VIOLÈNCIES MASCLISTES I LGTBIFÒBIQUES


Espais segurs      


Espais segurs

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 01.08.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^