Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Portada > Salutació de l'alcalde > Marcs > Festes > 2008 > Festa Major d'Estiu
Botó que mostra/amaga menú lateral
Salutació de l'alcalde
Miquel Àngel Martínez i Camarasa, alcalde de Sant VicençAls nostres carrers, ja fa uns quants dies que els colors són més lluminosos; les formes, més definides, i els sons, molt més clars que la resta de l´any. Sempre he sentit que, amb l´arribada de l´estiu, la terra allibera forces secretes i màgiques que exerceixen una influència punyent sobre nosaltres. Tal com passa a bona part de Catalunya i de tota la Mediterrània, la Festa Major de Sant Vicenç coincideix amb aquest esclat vital.

Quan la mainada ja ha deixat l´escola, el jovent crema en el delit de l´estiu i nosaltres, els més grans, estem gaudint o potser somiant el merescut descans de les vacances, aquests dies ens permetem conviure més relaxadament, retrobar-nos amb els santvicentins de tota la vida i conèixer més de prop els nostres veïns més recents, aquells que durant els últims anys han escollit el nostre poble per viure-hi.

L´amistat, precisament, és un dels elements que més destaquem en aquesta festa. La feina diària moltes vegades no ens permet saludar i fer petar la xerrada amb aquell amic de tota la vida, amb la gent que has compartit somnis i il·lusions adolescents. I és en aquests dies, participant en carrers i places de la múltiple oferta d´activitats, quan els retrobes després de temps.

Les activitats previstes han estat triades amb il·lusió i combinen dues vessants: el divertiment i la connexió amb el marc cultural. Ambdós elements em semblen cabdals. D´una banda, cal oferir els mitjans adients perquè tots els habitants —nens, joves, grans i més grans— es puguin distreure en el seu municipi. De l´altra, és imprescindible vetllar per la continuïtat dels costums i les tradicions que ens han arribat del passat. Per descomptat, són necessitats permanents, que procurem satisfer al llarg de l´any, però també és cert que, en l´àmbit de la Festa, prenen una rellevància especial.

Des d´aquestes pàgines vull convidar-vos a viure la festa intensament. Una festa que no pel fet de tenir-la cada anys deixa de ser diferent, sorprenent, plena de vivor i diversitat. Això cal agrair-ho especialment a l´esforç i l´entusiasme esmerçats per la Comissió Organitzadora que any rere any no para de sorprendre´ns amb imaginació.

És bo que aquests dies pengem darrera la porta la monotonia i l´avorriment i fem gresca, que anem a dormir tard i considerem tolerable que se senti un xic més de soroll. L´aire de festa no ha de ser pas, però, sinònim d´insolidaritat i salvatgia. El meu desig és, doncs, que ens divertim donant mostres de civisme i de respecte envers els veïns i tots els elements que constitueixen el poble.

A tots, bona Festa Major.


Miquel Àngel Martínez i Camarasa
Alcalde de Sant Vicenç de Montalt

OAC DE L'AJUNTAMENT

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^