C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
Els nous contenidors s'han ubicat als carrers Avets, Pedraforca i Fontmitjana i són d'ús exclusiu per als particulars.
Sant Vicenç de Montalt fa un pas més en la gestió sostenible dels residus amb la instal·lació de 3 contenidors de poda distribuïts per zones clau del municipi. La iniciativa, impulsada per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, té com a objectiu fomentar la recollida selectiva dels residus vegetals, com poden ser restes de poda, fulles o branques i apropar encara més el servei al ciutadà. Aquesta mesura se suma a la recollida de poda sota demanda, un servei que té un cost de 10 € i que també ofereix l’Ajuntament des de fa anys.
Els residus vegetals són freqüents en zones residencials, especialment en zones amb habitatges unifamiliars amb jardí. Amb aquest nou servei, no només es facilita a la ciutadania la gestió d’aquestes restes, sinó que també es redueix l’impacte ambiental i es promou el reaprofitament d’aquests residus com a compost.
Els nous contenidors, amb una capacitat de 1.000 l, es troben ubicats als carrers Avets, Pedraforca i Fontmitjana. S’hi poden llençar restes de poda de plantes i arbustos, branquillons petits i mitjans, fulles, flors, gespa i resta de jardineria en general.
IMPORTANT: Aquests punts de recollida de restes vegetals són d’ús exclusiu per als particulars. Les empreses i els professionals del sector de la jardineria han d’anar a la deixalleria.
Les restes vegetals mai han de dipositar-se als contenidors gris de rebuig ni marró de l’orgànica, aquest residu s’ha de dipositar al contenidor de poda, sol·licitar la recollida amb saca reutilitzable o bé dur a la deixalleria municipal (c/ de la Indústria, 36, Polígon Industrial de Sant Andreu de Llavaneres). Per sol·licitar la recollida gratuïta amb saca o bosses cal trucar al telèfon 93 791 05 11 on s’informarà dels horaris i condicions del servei.
L’Ajuntament també recorda a la ciutadania que només s’hi han de dipositar restes vegetals, i no altres tipus de residus, per garantir-ne el correcte tractament. La recollida selectiva d’aquest material possibilita el compostatge de la matèria orgànica vegetal, tancant el cicle, ja que el compost és un adob natural que es fa servir per a abonar i fer créixer nous arbres i plantes. Amb aquesta acció, Sant Vicenç de Montalt reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat i l’economia circular.
La instal·lació dels tres contenidors de poda ha tingut un cost de 4.510,98 euros.