X
Crida voluntaris Festa Halloweeen
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Preguntes més freqüents i consells sobre la Grip A (H1N1)

Logo nova grip A (H1N1)La Regidoria de Sanitat i Salut Pública de l´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt informa a la ciutadania que el Departament de Salut de la Generalitat ha posat a disposició pública informació sobre la grip pel nou virus A (H1N1). Trobareu tota la informació que necessiteu sobre aquesta malaltia respiratòria contagiosa al següents links:

Més informació:

La grip pel nou virus A (H1N1) és una malaltia respiratòria contagiosa que conté elements d´un virus trobat als porcs, a les aus i als humans. Aquesta grip s´està transmetent de persona a persona en diversos països. La grip pel nou virus A(H1N1) és diferent de la grip comuna perquè està causada per un nou virus de la grip que apareix en humans.

La grip pel nou virus A(H1N1) es transmet de la mateixa manera que la grip comuna: els virus de la grip es transmeten a través de les petites gotes que surten del nas o de la boca quan una persona malalta de grip tus o esternuda sense tapar-se el nas i la boca amb un mocador.

Aquestes petites gotes i els gèrmens que contenen poden propagar-se a les persones que estan a prop i les respiren. També si una persona tus o esternuda a la mà, aquestes petites gotes i els gèrmens que contenen poden transmetre´s de la seva mà a qualsevol superfície que toqui i poden perviure en aquesta superfície durant un temps. Objectes quotidians com ara baranes, manetes de portes, teclats i ratolins d´ordinador, telèfons, etc., són les superfícies més comunes on pot trobar-se el virus de la grip.

Si una altra persona toca aquestes superfícies i després es toca la cara, els gèrmens poden entrar en el seu organisme i infectar-se. És així com es contagien els virus de la grip, incloent el de la grip pel nou virus A(H1N1). En cap cas es transmet per via digestiva; per tant, la grip pel nou virus A(H1N1) no es transmet amb el consum de carn de porc.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya està seguint de prop els casos de grip pel nou virus A(H1N1), per tal de conèixer el desenvolupament del virus entre la població i protegir la salut de les persones, en estreta coordinació amb el Ministeri de Sanitat i Política Social, tot acomplint les recomanacions del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de la Malaltia i de l´Organització Mundial de la Salut (OMS), que és qui segueix l´evolució mundial dels casos de grip.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 25.05.2009
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^