www.svmontalt.cat
Obres Vial Sot del Camp
En la imatge podem observar la visita de seguiment d'obra realitzada ahir per l'alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i el cap d´obra de l´empresa Grup Mas Constructors SLU al nou vial del Sot del Camp que comunicarà el camí del Padró amb la carretera de Sant Vicenç.

És previst que les obres finalitzin la setmana vinent, després de cinc mesos de treballs. Ahir, durant la visita d´obra,  l´alcalde va poder comprovar que s´estaven duent a terme els darrers acabats en les voreres i àrees d´aparcament, abans que la setmana vinent s´iniciïn els treballs de pavimentació. 

Les obres d´urbanització del vial de Sot del Camp, entre el Camí del Padró i la BV-5034 han tingut un cost de 672.876,04 euros i s´han finançat a través del Fons Estatal d´Inversió Local (FEIL). El projecte d´urbanització contemplava la formació de murs de contenció, l´encintat i pavimentació del vial, xarxa d´enllumenat públic (làmpades de vapor de sodi d´altra pressió), xarxa de telèfon i de comunicacions, xarxes de serveis de sanejament amb separació d´aigües residuals i d´aigües pluvials, xarxa d´abastament d´aigua i gas, xarxa d´hidrants, canalització del torrent del Sot del Camp, construcció d´una rotonda, espais d´aparcament, instal·lació de mobiliari urbà i enjardinament de les voreres i la rotonda.

El nou vial s´ha dissenyat seguint criteris d´accessibilitat per adaptar-lo per a persones amb mobilitat reduïda. Així, els itineraris per a vianants tindran una amplada mínima de 0,90 m i una altura, lliure d´obstacles, de 2.10 m; no hi haurà escales, ni esglaons, ni pendents superiors al 2%.

Reunió alcalde caps de la policia localD´altra banda, aquest matí, l´alcalde s´ha reunit amb el caporal-cap i el caporal responsable del Servei Operatiu de la Policia Local per tal de definir la mobilitat del nou vial: sentits de circulació, accés als centres educatius, pas del bus urbà, aparcaments, etc...

L´entrada en funcionament del nou vial del Sot del Camp afavorirà la mobilitat en una zona del municipi molt transitada a diari, ja que concentra una gran part dels centres educatius de la vila (CEIP Sot del Camp i Instituts de Sant Vicenç de Montalt). Amb aquesta actuació, que s´afegeix a d´altres ja executades, com ara la construcció de la rotonda de la N-II o la construcció del pas per a vianants, que connecta el Ps. del Pins amb el passeig marítim, l´Ajuntament dóna un nou pas en la millora de la mobilitat, impulsant projectes que milloren la connectivitat entre nuclis i faciliten l´accés alternatiu al municipi.

Publicat el 02.10.2009