X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Continua el 2n cicle d'Empresa i RSE de "Les 3 viles"
Les conferències d'orientació a les pime es faran els dies 14, 21 i 28 d'octubre i 4 de novembre, al matí, a la Biblioteca de Llavaneres
Cartell cicle RSC

Després de l'èxit de la jornada inaugural, el 2n cicle d'Empresa i Responsabilitat Social Empresarial (RSE) de Les 3 viles proposa ara quatre conferències d'orientació a les pime. Les ponències se centren en quatre aspectes que poden ajudar els empresaris locals a remuntar l'actuació situació econòmica: innovació, consum responsable, ajuts i subvencions i reducció de despeses. Les conferències s'impartiran els dies 14, 21 i 28 d'octubre i el 4 de novembre, a la Biblioteca Municipal de Llavaneres, de les 9.30 a les 11 hores del matí. Les inscripcions continuen obertes, aquí.

Innovació a les pimes

Aquest serà l'eix de la xerrada que oferirà Josep Mairal de l'empresa Uniempro, el proper dimecres 14 d'octubre. Mairal farà, en primer lloc, una introducció als conceptes de Recerca, Desenvolupament i Innovació. Insistirà, tot seguit, en la importància d'innovar en les pimes, precisament ara que hi ha crisi econòmica, per poder oferir un servei o un producte alternatiu.

Aprofundint en aquest tema parlarà d'aspectes a tenir en compte per innovar correctament, com ara l'estat de la tècnica, la xarxa empresarial actual, el mercat i la viabilitat econòmica. També s'estendrà en els beneficis d'apostar per la innovació. Entre altres avantatges, per exemple, hi ha el fet de poder optar a subvencions i crèdits tous, i també d'obtenir deduccions fiscals.

Consum responsable

Consumir de manera responsable, en la línia de les recomanacions que Leopoldo Abadía ja va defensar en l'acte inaugural de les jornades, és el tema que es posarà a debat en la segona xerrada complementària d'aquest cicle de Les 3 viles. La conferència anirà a càrrec de la Xarxa Local de Consum de la Diputació de Barcelona i es farà el proper 21 d'octubre.

La conferència porta per títol Consum ecològic: una opció a considerar i aquests seran els punts que desenvoluparà: què s'entén per consum ecològic; alimentació sostenible; els productes de neteja; construcció i manteniment de la llar; mobilitat; i estalvi energètic i d'aigua. La xerrada es tancarà amb uns consells per tal d'aplicar un consum ecològic i responsable als propis negocis.

Ajuts i subvencions

Oferir a les pime tota la informació relativa a com aconseguir ajuts i subvencions és l'objectiu de la tercera ponència, que es farà el dia 28 d'octubre, a càrrec de la Cambra de Comerç de Barcelona. Durant la sessió es donarà a conèixer el sistema d'ajuts i subvencions vigents per part de les diverses administracions públiques destinats a les empreses. Com en el cas anterior, el ponent també adreçarà consells generals als assistents perquè els puguin posar en pràctica.

Reduir despeses

Aprofundint en els consells que es van donar en la jornada d'obertura, en aquest cas la voluntat és oferir eines i donar consells als empresaris locals perquè redueixin la despesa corrent. Serà la última sessió del cicle i es farà el 4 de novembre de 2009, a càrrec de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Durant la conferència s'explicarà de manera pràctica els mecanismes per optimitzar els processos de treball i els recursos disponibles amb vista a millorar el compte de resultats. L'objectiu final és que els assistents surtin de la sessió amb els coneixements i les eines necessàries per portar a terme de manera immediata un Pla d'Optimització a les seves empreses.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 12.10.2009
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^