X
Distintius residents zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Aquest gener, La Muntala ens recomana...
llibre recomanat gener 2010BAIXAULI, Manuel (et al.) El llibre de la Marató. Barcelona: Angle; Bromera;  Cossetània; Fundació de la Marató TV3, 2009. 21p.

Els escriptors han contribuït amb els seus breus relats a fer més entenedores les malalties minoritàries, alguns tirant d´ofici i d´altres des de l´experiència personal ens mostren la realitat quotidiana d´uns malalts perduts que necessiten saber contra què lluiten. Es cert que Comprant aquest llibre ajudes a recaptar fons per lluitar contra més de 7000 malalties minoritàries i no només per això és recomanable sinó també pel gust agredolç que ens deixa per dins i el somriure compartit entre tots aquells que formem part de causes comunes.


llibre recomanat gener 2010CASTELLVÍ, Enric. El taller de la risa. Guia práctica para organitzar un taller de risoterapia. Barcelona: Alba, 2007. 167 p. ISBN 978-84-8428-351-5.

El llibre té una primera part teòrica, de reflexions sobre el benefici que representa riure per a la nostra salut. Concreta quina part del cos s´activa en riure amb cadacuna de les vocals: ja, je... La segona part és de consell pràctics per promoure les riallades, ja sigui en un taller de riure de forma sistemàtica i organitzada, o en una reunió familiar, laboral, de forma informal. En definitiva, una bona lectura per despertar el nostre nen interior i millorar la qualitat de vida. Enric Castellví (Barcelona, 1956) és llicenciat en Psicologia Clínica i Màster en Desenvolupament Organitzacional. Si voleu ampliar informació sobre aquest tema podeu visitar la seva web: www.diverrisa.com.


llibre recomanat gener 2010FRANCK, Julia. La dona del migdia. Barcelona: 62, 2009. 395 p. ISBN 978-84-297-6203-7.

Acabada la segona guerra mundial Helene abandona el seu fill de 7 anys a l´andana d´una estació de tren. Per entendre aquest succés dramàtic és necessari retrocedir en el temps i explicar la infància, adolescència i joventut d´aquesta mare. La gràcia d´aquesta novel·la rau en que presenta un fets polítics a través de les conseqüències sobre la vida de les persones. La descripció de la vida dels personatges es fa sobre el rerafons del nacionalsocialisme.

Julia Franck va néixer a Berlín est el 1970 i el 1978 va fugir amb la seva família a l´alemanya occidental. Amb La dona del migdia, va ser guardonada amb el Deutscher Buchpreis premi de l´associació d´editors i llibreters alemanys a la millor novel·la de l´any 2007.


 

llibre recomanat gener 2010SERRANO, Sebastià.  La festa dels sentits. Badalona: Ara Llibres, 2009. 199p- ISBN 978-84-92552-19-1.

Avui dia fem molts contactes amb persones diferents. És important en fer-los, crear bons ponts emocionals perquè l´aiguabarreig informatiu que ens envolta no ens desconcerti, desanimi i arribi a generar-nos ansietat. Una bona pràctica és posar atenció ens els detalls, les emocions que experimentem mitjançant els sentits, afecten totalment les relacions que tenim. Així doncs, si volem comunicar-nos bé hem de redescobrir i activar els nostres receptors, tot gaudint-los; d´aquí el títol del llibre La festa dels sentits.

Sebastià Serrano (Bellví, Pla d´Urgell 1944), catedràtic de lingüística a la Universitat de Barcelona, ha publicat El regal de la comunicació (2003), L´instint de seducció (2004) i Els secrets de la felicitat (2006) i el que us presentem. No us el perdeu!

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 01.01.2010
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^