Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Les 3 Viles milloren la coordinació en seguretat ciutadana
Junta de Seguretat a CaldesL´alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, va assistir el passat 12 de febrer a la Junta de Seguretat celebrada a Caldes d´Estrac, població amb la que Sant Vicenç i Llavaneres mantenen un conveni de seguretat –en el marc de Les 3 Viles- que coordina diverses campanyes entre les seves policies locals. En aquesta reunió, convocada per l´alcalde de Caldes, Joaquim Arnó, i a la que també hi van assistir l´alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera, els caps de les policies locals dels tres municipis i representants de Mossos d´Esquadra i del Govern Territorial de la Generalitat, es van posar sobre la taula les mesures a prendre en matèria de prevenció davant la creixent onada de robatoris silenciosos registrats en els darrers mesos a domicilis del Maresme.
Les policies locals de Les 3 Viles ja fa alguns mesos que treballen en col·laboració amb el cos de Mossos d´Esquadra i han intensificat la vigilància a les urbanitzacions dels tres municipis per garantir la seguretat dels veïns i veïnes davant aquestes bandes de lladres silenciosos que actuen d´una forma molt concreta: els lladres actuen a les zones més allunyades dels nuclis urbans o bé en cases aïllades a les tardes en fer-se fosc, en horari fins a les 8 del vespre, i sempre a prop de grans vies de comunicació que facilitin una ràpida fugida. En aquest sentit, la trobada de divendres passat va permetre establir les mesures a prendre per augmentar la vigilància a les zones afectades, amb controls a les entrades i sortides de l´autopista i als accessos al tres municipis.


 

Tant els alcaldes de Les 3 Viles com els caps de les policies locals dels tres municipis, el representant de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Mossos a Mataró, David Freixedes, i el secretari de la delegació del Govern Territorial de la Generalitat a Barcelona, Armand Calderó, després de fer balanç de les accions de coordinació que hi ha en marxa i planificar futures campanyes de cooperació, van valorar molt positivament la Junta celebrada el passat 12 de febrer, perquè és la manera eficaç d´establir més col·laboració entre els cossos policials de Les 3 Viles amb l´objectiu d´aconseguir un increment important de serveis preventius.

Junta de Seguretat a CaldesPer la seva banda, l´alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, va destacar que ”el dispositiu conjunt que els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Sant Vicenç tenen en marxa des de fa un temps per reforçar la seguretat al municipi comença a donar fruits, i la prova més recent la tenim en la detenció de dues persones el passat 2 de febrer”.

Recordar que el fets anteriorment descrits van tenir lloc a la zona de Can Boada quan, gràcies a l´avís d´un veí, els cossos de seguretat van detenir dos individus per la presumpta comissió d'un delicte de robatori a l´interior d´una vivenda. Després de detenir-los i escorcollar-los, els agents van recuperar tots els objectes sostrets del domicili. Les persones detingudes són dos joves, de 19 i 22 anys, que han estat també imputats per robatori de vehicle ja que el turisme que conduïen era sostret.

A Sant Vicenç de Montalt es van detectar robatoris d´aquest tipus a inicis del passat mes de novembre i immediatament es va establir un dispositiu preventiu, per a la prevenció de robatoris, amb col·laboració dels Mossos d´Esquadra per a garantir la seguretat de la població santvicentina.

La Junta de Seguretat, celebrada a Caldes, també va tractar altres temes de coordinació entre  les policies locals de Les 3 Viles, com la posada en marxa del nou etilòmetre que han adquirit de manera conjunta els tres municipis i que permetrà la realització de campanyes de controls d'alcoholèmia, l´adquisició d´un desfibril·lador i d´una grua, la implantació d´un projecte per tal d'insta·lar càmeres de control de trànsit als principals accessos del municipi i la coordinació dels operatius de control del tràfic de drogues en els tres municipis.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 15.02.2010
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^