X
Música & Drinks
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Jordi Cornudella guanya el I Premi Internacional d´Assaig Josep Palau i Fabre

En la legislatura 2003-2007, Jordi Cornudella i Martorell va exercir de regidor d´Educació i Esports de l´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt.

Jordi CornudellaEl jurat del I Premi Internacional d´Assaig Josep Palau i Fabre, coincidint amb el segon aniversari de la mort del poeta Palau i Fabre (23 de febrer de 2008), ha resolt que Jordi Cornudella és el guanyador, en la modalitat d´obra original, amb l´assaig titulat ”Les bones companyies”.

L´assaig de l´escriptor i filòleg santvicentí tracta sobre el plaer de la lectura i mostra  com els tractes assidus amb la poesia envaeixen la vida dels lectors que s´estimen els poetes, i també de com l´experiència de llegir versos s´emparenta amb l´experiència d´escoltar música.

El Jurat ha destacat la gran intel·ligència, finesa de lector i penetració intel·lectual de l´assaig de Cornudella, que a més ha sabut “introduir-hi la seva vivència personal com a lector, fins al punt que els factors aportats gràcies a aquesta vivència acaben essent imprescindibles per al conjunt de l´obra”.

D´altra banda,  ‘Das vollkommene Leben. Vier Meditationen über das Glück´ (La vida plena. Quatre meditacions sobre la felicitat), de Michael Hampe, ha obtingut el premi en la modalitat de millor obra publicada a l´estranger.

El Jurat, integrat per escriptors i intel•lectuals de gran prestigi i de diversos àmbits culturals europeus, ha valorat positivament la qualitat mitjana de les obres presentades, i especialment la de les dues guanyadores, i considera que “són dignes representants de l´assaig com a gènere literari”. Les dues obres guanyadores seran editades per Galàxia Gutenberg/Círculo de Lectores i seran presentades en un acte públic al llarg de la segona quinzena de setembre.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 24.02.2010
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^