X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
El nou gegant d'en Toni Sors presentat en societat
Dins dels actes de celebració del 20è aniversari de la Colla de Geganters i Grallers de Sant Vicenç de Montalt, el propassat dissabte 17 de setembre es va fer la presentació del gegant Toni Sors. La pluja, que va caure intensament al llarg de tot el matí, no va aconseguir deslluir l´acte,  i a l´hora prevista, amb només unes petites modificacions sobre l´itinerari programat, va començar la  cercavila dels gegants de  Malgrat de Mar, Argentona i CEIP Sant Jordi fins al Casal de Cultura, a on les autoritats, vilatans, geganters i gegants de Sant Vicenç esperaven amb il•lusió el moment culminant i més emotiu de la festa: el descobriment del nou gegant per part de la mare i la germana d´en Toni Sors.

En el decurs de l´acte van intervenir l´alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Lluís Bisbal, el regidor de Cultura, Òscar Fernández, el Cap de Colla dels Geganters de Sant Vicenç, Joan Vilà i l´artífex del nou gegant, el mestre Toni Mujal de Cardona.  La presentació del nou gegant va comptar també amb la presència d´en Conrad Blanch (cap d´expedició) i d'altres membres de l´expedició catalana que l´any 1985 va aconseguir fer el cim de l´Everest i de l´alcalde de Tarradell, Josep Munmany i Vilà.


El nou gegant que té una alçada de 2,90m i un pes de 28Kg ha estat apadrinat pels gegants de Malgrat de Mar i d´Argentona, que oferiren als representats de la colla santvicentina sengles regals commemoratius de l´acte: un quadre amb els escuts de Malgrat i Sant Vicenç agermanats i una fotografia de la Blanca, geganta d´Argentona, amb una placa. Després de l´acte de presentació, el nou gegant  va fer la seva primera ballada, essent la portadora na Cati Riera, i tot seguit  començà la cercavila de gegants pels carrers de Sant Vicenç de Montalt. La celebració va acabar amb un sopar de germanor, que en principi estava previst a la Coberta del Pavelló i que degut a les inclemències del temps va haver de  fer-se al centre Cívic “El Gorg”, en el qual van participar unes 200 persones.

Al dia següent, el nou gegant Toni Sors amb la resta de gegants, geganters, grallers i amics, familiars i acompanyants de la Colla de Sant Vicenç va fer la seva primera sortida a la trobada de Riudarenes.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Informació relacionada
Dimecres, 14 de desembre de 2005
Dijous, 1 de desembre de 2005
Dissabte, 26 de novembre de 2005
Dissabte, 1 d'octubre de 2005
Dissabte, 17 de setembre de 2005
Publicat el 19.09.2005
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^